Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Chrámová hora

<< < (3/6) > >>

janagab:
to zoom:
no právě, to mě dost drtí. Možná by mi ani tak nevadilo, kdyby byl v zemi "palestinské", za předpokladu, že by se tato "země" (nebo spíš lidé tam žijící a vychovávaní) chovali civilizovaně. to se ale vůbec říct nedá. a ještě  jim svět pořád a pořád ustupuje (bez evidentních náznaků na zlepšení). Doufám, že stejný osud nepostihne Jeruzalém a Nazareth (ten už má maličký náběh! - byť zatím to jde). Mám strach o osud Izraele, ale věřím a moc si přeji, aby byl můj strach ve výsledku neodpostatněný.

Elazar:
Zaměňujete Bibli a politiku. Betlém je v zemi judské (stejně jako je tam judská poušť), ale za války o nezávioslost jej obsadilo Jordánsko a v devadesátých letech jako 100% arabské město zkrátka připadlo PS. Stějně jako Hebron nebo Šechem - Nabulus. S tím se teď nedá nic dělat. Je pravda, že některým Arabů to v případě Betléma paradoxně vadí víc, než Židům.

Rozlišení mezi židem a Izraelcem se na checkpointech provádí podle pasu nebo ID.

janagab:
to Elazar:
no, hlavně aby to takto nepokračovalo dál... V 90.letech to byl Betlém, Hebron atd..., co přijde dál? No a, co se týče Bible a politiky - Bible je přece plná politiky (a mnohé problémy jsou prostě pořád stejné).

santos:
kameň úrazu: Chrámová hora.     V Izareli existuje hnutie na znovuobnovenie židovského Šalamúnovno respektíve Herodesovho chrámu.
Ale ako je známe na hore je 3 tie najposvätnejšie miesto islamu po 1 Mekke. 2 Medíne je 3 miesto Jeruzalem- Chrámová hora kde je mešita Skalný dóm so zlatou kopulou. teda podľa islamu je už chrám obnovený v tej mešite.
Podľa niektorých židov by mala byť mešita zbúraná a obnovený šalamúnov Chrám.   

santos:
No dobre tak poďme diskutovať o  zreštaurovaní toho Šalamúnov Chrámu.
Raz som čítal takú diskusiu chasidov z USA a bol tam jeden taký zaujímavý príspevok vraj keď sa urobí presná rekonštrukcia Chrámu samozrejme na Chrámovej hore  a začnú sa robiť presne obety ako za biblických čias vraj určite Príde Boh do Jeruzalema na Chrámovú horu do Chrámu.

Tu je video:
El Templo de Jerusalem - Beit Hamikdash

Je to vo Vašom obľúbenom Jazyku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi