Ahoj všem,
jen jsem se chtěl s vámi rozdělit o nepříjemný dojem, který mám z posledních aktivit Dělnické strany a jí podobným organizací v poslední době.
Kdysi jsem četl od Machiavelliho Vladaře, (bylo těsně po revoluci v 89) a do dnes si pamatuji jak mě ta knížka rozčilovala. V mladickém zápalu jsme měl pocit že špatné věci už ukázali svou pravou tvář, že komunismus či nacismus se už dnes nemůžou zoopakovat. Že dnes už většina normálně uvažujících lidí okamžitě odmítne jakkékoliv pokus o podobnou čuňárnu. Jenže s té knížky tenkrát na mě dýchala lidská nepoučitelnost a to že stačí jen šikovně tahat za drátky a různé druhy realpolitiky může přijít i do naší "osvícené" EU.
A ejhle co neslyším. Myslím že to právě byli členové DS, kdo se rozhodnou že vytvoří hlídky něčeho jako domobrana, které budou hlídkovat na problémovém sídlišti. Představte si, že by se jim to povedle o hrubou silou by dokázali vytvořit něco co by majoritní společnost šeptem či nahlas nazvala zkrocením nepříspůsobivého živlu.
Obávám se že za toto by určitě DS nějaké bodíky pobrala a pokud by dokázala podobnou věc byť krátkodobě trvající zopakovat i jinde, mohli by získat punc (alespoň u části společnosti), zajištovatele pořádku. Sice by vám většina lidí veřejně řekla že takhle se problémy řešit nedají, ale v duchu by si myslela - a vida tvrdá ruka to na ně platí.
Pak by přišel nějaký pohledný a dobře mluvící muž v obleku z vedení DS, který by sice odsoudil hrubé násilí jako politování hodné, nicméně by upozornil se jednalo pouze o pochopitelnou reakci části občanů na neřešené problémy. Vystupoval by natolik kultivovaně že by dokázal, ještě více rozmlžit obraz DS úderných komand, a vylíčit je vlastně jako mladé vlastence, kterým není jedno co u nás bude za dvacet let a kteří se nebojí s tím něco dělat.
A tak dál a tak dál. Co třeba dnešní finanční krize? Stačí jen lehce podotknout - a víte kolik je těch Židů ve vedení bank? Co když za tím něco je? Vždyť na každém šprochu že? Nebylo by lepší, jen tak pro jistotu, jejich počet tam omezit?
Doufám že jenom strašně fabuluju a přeháním, nicméně některé náznaky které se dnes dějí jsou tak hrozně průhledné a odpovídají tolikrát použité strategii že bych očekával že vyvolají v lidech smích. Smích nad hloupostí těch kdo se je snaží opět oblafnout tísíckrát použitým trikem. Žel opak je pravdou.
I v mém okolí jsem narazil na velmi inteligentní a vzdělané lidi, kteří vypadají že by na to mohli zase skočit.
Kdybych to řekl obrazně, tak se mi sem tam zdá, že zaslechnu pár tonů z píšťalky krysaře, a překvapuje mě jak moc lidí na to slyší.
geršom