To Mrs. Chaje:
To, co je uvedeno v článku na serveru kehilaprag, je přesné! V Izraeli tímto syndromem trpí ještě vnuci...
To Scooolie:
Ano, vzpomínám si, že jste povzdech "ubohý ruský národ" uváděl již řed časem. A stejně jako tenkrát, tak i dnes s ním souhlasím.
A pokud zkombinuji úvahy o "holocaust syndrome" se současným stavem mentality Rusů, jsem nakloněn následující domněnce: Pokud se dokázal teror a genocida "podepsat" na naší psychice tímto syndromem, musely se nutně staleté (správně připomenul Elazar staletou tatarskou retardaci ruského etnika) útrapy ruského národa "podepsat" na jeho psychice obdobným způsobem a to tím spíše. Já s tím vším, co bylo řečeno na omluvu Rusů, souhlasím.
Otázkou však nyní je, co s tím? Má to sloužit Rusům na omluvu napořád anebo to má být pro nás výzva k alarmu proti nim? Protože oni se ze svého syndromu nijak nesnaží vymanit, naopak s určitou zálibou se v něm zhlíží - viz současný průzkum veřejného mínění v Rusku ve vztahu k událostem v Gruzii ukazuje, že průměrný ruský občánek jásá, cítí se hrdě, očka mu září...
Co dělat v tuto chvíli, kdy (jak správně připomenul rabi Jicchak) se jedná o rozmístění raket značky "Iskandar" s jadernými hlavicemi v Sýrii a Assad si jede pro zbrojní pomoc proti nám do Moskvy? Dokonce nabízí přístav Tartus jako námořní bázi pro černomořskou flotu.
BTW: Český národ se nemusí obávat - může beztrestně nadávat na Rusy, a když to bude "hořet", tak mu to pan profesor v Moskvě "vyžehlí"...
Líbí se mi, že Vladimírovič je ve vztahu k Česku patrně zmaten a nevěda co si myslet, nemůže přijmout jednoznačná odvetná opatření, protože zatímco jedna polovina českého národa na Rusy nadává, druhá je "šanuje".
gv