Koser produkty muzete sehnat na budove ZOP, stejne tak na kliknuti reklamy v zahlavi - ale pripravte se, ze ceny jsou nechutne premrstene (skoro by se nabizelo rict "nekrestanske" ) - konkretne Ginzberg a jeho king Salomon - ty ceny zkratka koser nejsou...
Jedna se o obecny problem. ZO nechce nebo nema zajem podporovat distribuci koser potravin v sirsi obchodni siti, jako je tomu zvykem v civilizovanych zemich; na odpovednych mistech sedi lide, kteri problem dusi jako zaba na prameni. Pripravte se zkratka na skutecnost, ze vy koser vino za normalni cenu (natoz koser potraviny) nesezenete.
zajimalo by mne, jak to chcete realizovat? prispivat tescu za to ze distribuuje kosher veci?
V zahranici to tak funguje - existuji obchody, kam muze prijit kdokoli a nakoupit si cokoli, co chce. A to za normalni ceny a koser (nebo halal, chcete li)... V CR ne. Argument je, ze tu je sice malo zidu, ale uprimne - alespon v jednom obchode v Praze a Brne by to byt mohlo. Nebo maly obchod u budov obce v kazde deseti obci v CR. Na PZO sice jeden je, ale
1) nic vam neprodaji, pokud nejste clenem ZO - na jednu stranu pochopitelne, na druhou stranu nikoli
2) ceny
3) zasobeni je mizerne, sortiment ubohy ( i tato laxnost prispiva ke zvysovani cen).
A to nemluvim o potravinach koser na Pesach. Nikdy nezapomenu, kdyz mi nechteli prodat na Pesach macesy (asi proto, ze jsem prekrocil kvotu
)