Dobrý den1
Vím, že otázky týkající se konverze se zde na foru již řešily, tak mě prosím nekamenujte, že zakládám nové téma. Nejde totiž o konverzi samotnou, jde „jen“ o rozhodnutí, zda vůbec chci konverzi podstoupit. Jistě se mnou budete souhlasit, že čím více informací, chcete-li vědomostí má člověk k dispozici, tím lépe je schopen se rozhodovat (alespoň obecně vzato, ono se taky nic nemá přehánět). Kvůli čemu tedy tohle téma zakládám? Chci se dozvědět více o judaismu, Izraeli, židovské kultuře, o hebrejštině..... v minulosti i současnosti. Problém je tak trochu v tom, že nevím kde začít. Budu proto velice vděčný za každou Vaši inspiraci, která mi pomůže tento problém řešit.
- Spoustu zajímavých věcí jsem již našel zde na Eretzu, dříve jsem si rád pročítal blog L. S. (myslím, že právě na jeho blogu jsem narazil na odkaz Eretz.cz - ten čas hrozně letí, už to jsou dva roky...). Moc se mi líbí lamedwaw.org , ta videa jsou super
. Občas také zabrouzdám na zidovskelisty.blog.cz .
- Příští rok mám v plánu zapsat si biblickou hebrejštinu, pro další získávání informací by byla k nezaplacení.
- V případě, že bych se rozhodl pro konverzi, na koho se mám obrátit? Předpokládám, že na nějakého rabína. Je nějaký v západních Čechách? Nejlépe v Plzni? … s tou konverzí to není tak horké, dost dobře si nedovedu představit, že bych jí skloubil se školou.
Za každou radu nebo upozornění na knihu, web, film, dokument, cokoliv předem moc děkuji
. Snad bude tohle téma užitečné i pro ostatní návštěvníky tohoto fora.
Se srdečným pozdravem
Petr