On není spisovatelem, on se jenom potřebuje vyvětrat z toho zápachu, co bylo kolem něj. A dobře dělá. Možná to tak nevypadá, ale opravdu dělá dobře. Z toho mála, co jsem zatím přečetl, nepociťuji nějakou ukňouranost. Spíše úlevu, že z toho vlaku vystoupil.
Čím dál více se mi líbí. Typickým pro lidi, kteří nemají židovskou duši je, že pokládají židy za bolestínské. Jedinou tristní věcí je skutečnost, že pokud chce někdo říci pravdu o poměrech v ČR, pak musí být relativně velmi vzdálen od ČR. London takový relativní pocit bezpečí může skýtat.
Někomu se může zdát, že někoho kompromituje a že někoho staví do nepříznivé, problematické pozice, ale já to považuji za jeho zásadní výpověď, svědčící o tom, že dokonale pochopil zdejší poměry a nebere si servítky. Lidi, uvědomte si, že to kvalifikovaně jednou někdo říci musel a já osobně jsem docela rád, že to řekl zrovna on.
Osobně se domnívám, že kdo se zde chce zabývat tzv. „politikou“, musí být patrně koprofilem.

I když to není příliš relevantní, průzkumy tvrdí, že právě jeho by lidé chtěli nejvíce zpět do politiky. Viděl bych rád ten sociologický, reprezentativní vzorek, kde byl pořizován onen průzkum. Možná jsou to titíž, kteří by souhlasili s jeho knihou.
Nechci se dělat zajímavým, ale možná nejsem dalek pravdy, že jeho otec mne učil na gymplu matematiku. Usoudil jsem tak z některých indicií v jeho nekrologu. Dotyčný profesor matematiky byl naprosto přímočarý, nesmlouvavý a férový.
To by odpovídalo i naturelu pána, o kterém je tu řeč.