pane Martine, ono s těmi sektami je to složitější. Česká (tedy spíše americká) zde dobře vydělávající Teen Challenge, má roční nezdaněný příjem 800 mil. Kč, ale protože je daňove jinde, jde to "ven" (výroba beden ze dřeva ap.). Je to takové to slídivé společenství, kdy po odpoledni píše druhý hlášení o prvním a první o třetím. Nicméně, zacílena je na produktivní bezdomovce, a ti tam jídlo, byt, oděv získají. Za výplach mozku. Peníze zřejmě nikoli. No a pak tu máte tradiční české a moravské sekty, z nichž- s ohledem na janagabovu citaci z Prostějovského dne uvedu bývalé Teterovy "letnické", které dnes vede biskup MUDr. Aleš Navrátil (znám ho z mediny). Myslím, že sídlí v Prostějově nebo Olomouci, a podstatou sekty je samofinancování- což je správné- ale také "zdařilý pohyb v mezích zákona". Letničtí (tak se jim říkalo v 80.letech) totiž stihli shromáždit a předložit státu deset tisíc ověřených podpisů a tak teď vydávají vlastní periodika, vychovávají (přebírají) vlastní duchovní. Samozřejmě, plat těchto duchovních už nejde z komunity, ale platí je orgán dohledu nad církvemi. Stát. Budiž. Znal jsem mnoho spolužáků, kteří tam z legrace chtěli proniknout ...stačí, když "jako" v transu opakujete "é pericoloso sporgersi" (nebezpečí vypadnutí z okna- běžný nápis ve vlaku ČSD kdysi a všude)prostě, mumláte "jazyky"....ale většinou se k druhému sezení nedopracovali. "Organismus" komunity je vyloučil sám od sebe. U mne pokušení nenastávalo. Já se ani nepokouším (už) ani oním sektem ze Starého Plzence. (Bylo hrozno v pořádku, co kvašení a plnění....). Lemtám pramenitou vodu a zajímám se o slečny a paní. Pro mne je to jednodušší, no a omamující je to též...