Karaitsky sidur lze stahnout v PDF z webu, snad nebude tak velky problem to sosnout a vyprintit, ne ?
Co se tyka "fanatickych rabinu, znemoznujicich ziskavat pomoc z Izraele a od Sochnutu", rozepis se o tom prosim vic. Pripada mi to totiz jako naprosty hoax, ale bez dostatku informaci z obou stran muzu zustat jen u toho "pripadani si" a naproste neduvery...
Sidury jsou sice na webu, ale jsou v hebrejstine a anglictene, coz jsou pro vetsinu jazyky ktere neovladaji.
Hazzan Abraham Kefeli i ja sice pripavujeme paralelne preklad do rustiny a prepis hebrejskych textu do azbuky, ale jde to hodne pomalu. Ale nejsou to jen Sidury, ale i rusko-hebrejske TaNaCHy a ucebnice hebrejstiny.
Napriklad se k nam pripojila cast sibirske zidovske obce a nekolik Rusu kteri chteji konvertovat ke karaitskemu judaismu.
Tito lide jsou zastrasovani mistnim Rabinem ( s platem 3 000 USD mesicne, prumerny Rus nema ani 200 USD), ze prijdou do pekla, tvrdi jim ze karaite nejsou Zide ap. nesmysly, snad i pohrozil kladbou, pokud se nenavrati k rabinske obci. Tento rabin ma vliv na mistni Sochnut a jine organizace, a kdyz si byli tito lide zadat o podporu(treba potraviny na Seder ci TaNaCHy) bylo jim to zamitnuto, prestoze do doby kdy byli clenove rabanitske obce tak tuto podporu meli atd, atd. teoreticky ti muzu preposlat cast korespondence, ktera je v rustine.