Přiznám se, že naivita a krátkozrakost (v tom úplně nejhorším případě zabedněnost) některých lidí je dost neuvěřitelná.
Milá Jano - zkuste si rozebrat ten váš příspěvek:
Prostě, vidím mezi stavbou synagog a křesťanských kostelů vs. mešity a minarety přece jen jakýsi rozdíl.
Jaký? Architektonický? Věže nebo minarety...
Minimálně pět set let.
Mohla byste blíže specifikovat, kterak jste k této cifře došla? Jako že mešity se začaly stavět až pět set let po prvních kostelech? Dovolím si nesměle poznamenat, že tou dobou se stavitelé kostelů chovali mnohem hůře, než stavitelé mešit.
kvůli mešitám a minaretům bude Evropa muset znovu prožít už jednou prožitý středověk
A já myslel, že za všechno můžou židi!
Teď to jsou minarety a mešity? A já myslel, že do té apokalypsy směřujeme díky vlastní pohodlnosti a neochotě západní civilizaci zacovat takovou, jakou ji máme. Ono zachovávat civilizaci z gauče před televizní obrazovkou jde velmi těžko...
Judaismus a katolicismus se už podařilo nějak smířit
Pominu li fakt, že katolicismus je jen jedna z částí křesťanstva (třeba s pravoslavnými žádné extra smíření nenastalo, ba dokonce bych se nebál říci, že v případě Ruska je tomu naopak), tak třeba Williamson je rovněž katolík, Semín rovněž atd. atd.
znovu muset řešit všechny nepříjemné problémy, které už historie pamatuje z obou uvedených náboženství
To zní, jako kdybychom ty problémy už vyřešili... Ach, kéž by, kéž by..
Cítím, že problém islámu je jeho dosavadní nereformovanost a určitá zaostalost.
Totéž se dá říci o čemkoli jiném. I o vás nebo o mě.
V případě, že islám převálcuje jakoukoli dříve vyvinutou civilizaci, tak je tato odsouzena k zániku (Byzanc, Persie)
Když pominu to, že islám byl v té době intelektuálním Everestem světa, víte kolik rozvinutých civilizací převálcovali a přivedli k zániku Peršané a ti parchanti Byzantinci (kteří nám narozdíl od muslimů zakázali pobývat v Jeruzalémě pět set let)?
Zeptejte se jakéhokoli kantora ze státní školy v Německu nebo v Rakousku, jak se podařilo Turky integrovat.
V tom máte pravdu, situace je v současnosti dost špatná. Ale spíše zeptejte,
proč se nepodařilo Turky integrovat. To nebylo kvůli Turkům, těm to bylo úplně jedno. Ti tam přijeli na práci, na výslovné pozvání německé vlády. A teprve když zjistili, co všechno jim ta svobodná německá společnost bude tolerovat a že Němci z obavy, aby je zase někdo neobvinil z rasismu, budou dávat vstupní víza i jejich rodinám a nebudou je nutit učit se německy, tak si na to jednoduše zvykli. Teď nechápou, proč se to má změnit, když to těm hloupým Evropanům dvacet nebo třicet let nevadilo. Není to jejich chyba.
Scoolie má samozřejmě pravdu, všichni to vidíme (nebo alespoň doufám) - je to vzkaz obyvatel Švajcu muslimům: Nechceme vás tady. Nejste tu vítáni. Kvůli tomu to referendum bylo vyvoláno. Stavbu mešit (bez minaretů) to zatím stejně fakticky nemůže zastavit. Je tak mě přišlo namysl, jestli to tenkrát nebyli ti Švýcaři, co začali používat onu taktiku s razítkem J v pase, aby z přistěhovalců odfiltrovali Židy...
Ale jsem zvědav, kdo, pokud tento výsledek bude přijat, zabrání tomu, aby se v nějaké zemi pak neodhlasovalo referendum proti šchitě, proti výstavbám synagog, proti výstavbám katolických kostelů, proti výstavbám protestantských kostelů... Vytváří to určitý precedens, ze kterého se nevím proč tak nějak neraduju.
Křesťané zakazovali židům stavět velké a výstavné synagogy už od starověku. Před nějakými sto lety zakázala takhle radnice v Plzni jednomu spolku výstavbu věží na jejich modlitebně, protože by mohly být větší, než kostel.. Tak je museli snížit. To je doba, která není tak vzdálená a muslimové tu tenkrát nebyli vůbec.