fórum komunity Eretz

Judaismus => Recepty => Téma založeno: Albert Ahornchen kdy 28. Června 2011, 10:05:12

Název: Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 28. Června 2011, 10:05:12
Přátelé scháním nějaký recept na jehněčí klobásky a nebo salám. Jelikož se mi na zahrahě pasou beránci tak bych rád jejich maso všestraně využil. Kdysi jsem dělal pro baču nějaké ty omítky tak na pečení a guláše recepty nějaké mám i ty bych rád uvítal.
Předem děkuji  :) Albert
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: gvodrazka kdy 28. Června 2011, 12:40:45
 Apriorně požádáme jehně o souhlas. Po udělení souhlasu jehně jemně ale pevně uchopíme a nacpeme do předem připravených a rozměrově odpovídajících folií. I přesto, že se jehně divně dívá. To proto, že jsme nepřidali příslušné koření. Napravíme to omluvou jehněti, propustíme ho a zavážeme se, že příště si raději vyrobíme opečené brambory nebo vonné, oreganem posypané spaghetti.  8)
 
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 28. Června 2011, 13:47:44
 ;D ;D   Brambory bez masa jak to můžou jíst, ale receptik je to zajímavý, kdyby měli ještě nějakej neváhaj a zašlou  ;D
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Tamar kdy 28. Června 2011, 19:44:58
Hm.. brambory s tvarohem.. ňam to bych si dala..

.ale brambory došly..  :(   .. peču chleba, bude chleba s tvarohem..

(ne že bych na ty klobásky neměla chuť.. zvlášť, když něco takového musím brát do ruky, dávat na talířky a cpát lidem do pusy.. ale když si uvědomím, že za dvacet minut v podstatě ani nevím, co jsem jedla.. nakonec to není až tak důležité.. .. Na klobásky a salámek  si ještě chvíli počkám.. a i to kdoví jestli..)

na klobásky recept nemám, ale umím vyrobit tvaroh z podmáslí..  :P
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 28. Června 2011, 20:34:06
Brambůrky mam rád dneska jsem je měl s Lučinou došel jsem si je na zahrádku nakopat, jak se ochutnaj nový brambory je se starejma konec.
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 11. Července 2011, 12:58:07
Opravdu nikdo neznáte recept na žádný salám nebo klobásu a co recept na jehněčí pečené?  :D
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 11. Července 2011, 13:19:40
Jehněčí Guláš

1kg jehněčího masa (plec)
olej
2 cibule
1 velká palice česneku
2 mrkve
1 petržel
2 lžíce hladké mouky
1/2 l zeleninového vývaru
2 bobkové listy, sůl, pepř

Jehněčí plec omyjte a nakrájejte na kostky (asi 4 cm). V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm zprudka maso a přendejte ho na talíř. Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, česnek, nadrobno nakrájenou mrkev a petržel. Průběžně promíchávejte (asi 10 minut) a nechte zeleninu zlehka zhnědnout.
Poté vraťte maso do hrnce, poprašte hladkou moukou, osolte, opepřete a zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkový list a zakryté duste asi 2 hodiny, dokud maso dobře nezměkne.
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 11. Července 2011, 15:08:18
Poslední recept je z internetu spíš by mě zajímalo jaké máte recepty Vy.
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: zoom kdy 11. Července 2011, 19:23:07
Ne každý má na zahradě ovečky. Ale snad strýček google odpoví i na dotaz o klobáskách z jehněčího masa.
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 11. Července 2011, 19:56:55
jenže já jsem nechtěl, aby to bylo vytažené z internetu nýbrž staré a osvědčené recepty
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: zoom kdy 12. Července 2011, 17:31:49
Dobre, podivam se na stare recepty, jesli tam neco takoveho je.
 
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: xenakis kdy 18. Srpna 2011, 13:36:07
Ahoj


https://jewishfood.wordpress.com/2009/10/06/merguez-spicy-lamb-sausage/ (https://jewishfood.wordpress.com/2009/10/06/merguez-spicy-lamb-sausage/)  8)
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 22. Srpna 2011, 12:04:12
Ahoj vypadá to opravdu dobře, určitě to vyzkouším. Díky ;D
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: santos kdy 20. Září 2011, 08:44:35
Přátelé scháním nějaký recept na jehněčí klobásky a nebo salám. Jelikož se mi na zahrahě pasou beránci tak bych rád jejich maso všestraně využil. Kdysi jsem dělal pro baču nějaké ty omítky tak na pečení a guláše recepty nějaké mám i ty bych rád uvítal.
Předem děkuji  :) Albert
jahńa musí byť usmrtené kóšer spôsobom.
Název: Re:Klobásy a salámy
Přispěvatel: Albert Ahornchen kdy 21. Listopadu 2011, 21:49:36
Díky xenakis vypadájí velice lákavě a co se týče santose kolik oni znají Šochetů ?