Judaismus > Obecná náboženská debata
Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut
Scooolie:
Asi to někdo spočítal a vyšlo mu, že to není tak výhodné.
Zcela hypotetická kacířská úvaha: Když vypočítám, že chovem, porážkou a prodejem řekněme 1 tuny masa vydělám stejně jako pouhým nákupem a následným prodejem 0,5 tuny předraženého masa, kterou možnost si vyberu? ;) (Nápověda: čas jsou peníze a rychle točené peníze dělají další peníze)
zoom:
BLBOST - prominte, long term inestment se vzdy vyplati.
Scooolie:
Já vám nevím. Pokud mám investovat třeba 1 milion a mít zisk 0,5 milionu ročně dlouhodobě. Anebo investovat 0,5 milionu a mít z toho zisk 1 milion ročně krátkodobě, tak mi pořád ta druhá možnost připadá mnohem lepší :) Neb ta druhá sice není dlouhodobá, ale ve skutečnosti se mi během roku zdvojnásobil kapitál, takže do dalšího roku jdu už s milionem. Zatímco v tom prvním případě ještě nemám ani umořenou úvodní investici...
Takže je to otázka priorit. Kdo má volný kapitál a dost času, tomu se vyplatí investovat dlouhodobě a ovládnout trh. Ale kdo moc peněz nemá a chce prostě vydělat, tak krátkodobý rychlý zisk a točení peněz stále dokola má větší smysl..
Scooolie:
Uvedu vám dva typové příklady z advokátní praxe:
1) advokát, který poskytuje kvalitní služby za slušné ceny. Má hodně spokojených klientů, je oblíbený, pracuje 8-10 hodin denně.
2) advokát, který poskytuje kvalitní služby za přemrštěné ceny. Má málo klientů, je pomlouvám za drahotu. Pracuje 4-5 hodin denně maximálně.
A teď pointa: Oba si vydělají stejně. Až na to, že ten druhý má plno volného času na své koníčky, rodinu, dovolené, golf - kde se potkává s managery významných firem, s kterými si domlouvá právě ty předražené kšefty... Ten první umře ctěný okolím v 65. Ten druhý si odpočinutý užije 100...
Albert Ahornchen:
To je všechno hezký a teť s pravdou ven kde vy všichni kupujete maso.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi