Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Bezprecedentní protest/vzpoura izraelských vojáků u Západní zdi

(1/11) > >>

Tomsik:
komentare sem, dekuji

zoom:
No zajímavé je, že oficielní izr. media to jaksi přešla ...

Samuel:
Já těm klukům, jejich rodičům i všem kteří protestují proti násilnému zasahování proti osadníkům rozumím a rád bych, kdyby vláda a velení armády k těm krokům nesahala. Na druhou stranu si myslím, že síla Israelské armády není v tom, že běžní vojáci budou rozhodovat, jaké rozkazy velení se jim chce poslechnout a jaké ne.

gvodrazka:
 :-[

Způsobilo mi to velké rozpaky. :-[
Na straně jedné je nemyslitelné, aby armáda, resp. její složka vypověděla poslušnost; na straně druhé je vidět, že od dob milchemet šešet jomim došlo k jakémusi myšlenkovému posunu a armáda – složky zabývající se problematikou usedlíků – potažmo vláda, která armádě nařizuje, je permanentně (zcela jistě pod tlakem antisionisticko-antisemitské světové veřejnosti) v ideovém konfliktu s nikoliv nevýznamnou částí izraelské společnosti. Přitom už několikrát v minulosti se armáda ozývala, že nemá v pracovní náplni dělat policajta pro vnitrostátní věci.
Osobně bych nechtěl být v pozici vojáka, vyklízejícího osídlení a zároveň přesvědčeného o ideově/religiózní  správnosti osidlování.

Otázkou je, co teď – tvrdé exemplární tresty, nebo ty kluky jen poslat do kuchyně cukrovat koláče?

Co si teď řeknou všichni ti pacifističtí krasoduchové a celý islámský svět včetně servilních arabofilů o bojové morálce CAHALU ? Samozřejmě, že jeden batalion není celá armáda, ale to bude keců okolo - už to slyším... :-X

Přitom Kotel je pro podobný projev přímo symbolickým místem - co životů stálo CAHAL, jeho znovuzískání (a získání historických územi) do našich rukou !

Gut šabes.

zoom:
Omlouvám s za desinformaci, ohlasy v tisku a TV bylz, mě prostě unikly. Sorry.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi