Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Kolonizace světa?

<< < (9/14) > >>

Scooolie:
Elazar: Co na to říci? Já tady mluvím o normální společnosti a vy mi dáte odkaz na to, co se děje v Brně  ;D

Elazar:
 ;D

martindeporres:
Elazar: O.K. do tajů judaismu teprve vnikám,  co se týče křesťanství jsem toho sestudoval trochu víc. Přesto jsem tam nenašel žádné výzvy k džihádu. Tomáš Akvinský poměrně přesně definoval, kdy je válka spravedlivá, ale o podříznutí krku jinověrcům kvůli jejich víře taky nehovořil. Kněží jsem poznal dost. Taky žádný z nich tohle nehlásal. V evangeliích to taky nenajdete.  Naopak celá moje zkušenost křesťanstvím vede k Takže s vámi nesouhlasím, co se týče křesťanství a hlásání nenávisti.  A s Arim ani s vámi nesouhlasím, že se dá něco dělat s islámem pouze v nedemokratické společnosti a nedemokratickým způsobem. Se scoooliem jsme se celkem shodli, že chyba je ve vymáhání práva, které již tady je.

ari180:
Elazare,len tolko: s tym komunizmom mozno mate pravdu.Ja som sa vsak na tento problem nepozeral zo Zidovskeho hladiska. Skor nezavisle. Mozem vymenovat 1000 dovodov,pre ktore by som nechcel zit v islamskej zemi pod sarijou

Halacha,kanonicke pravo sice mozu odporovat demokratickym principom,ale znovu opakujem, nikto sa ich nesnazi uplatnit v praxi,ci presadzovat na ukor demokracie.

A vida, tak konečně. Zkrátka, pokud by byl ve společnosti islám postaven mimo zákon, tak to nebude demokratická společnost, ale sprostý fašismus. A ti, kdo to hlásí, tedy sprostými fašisty. To jsem chtěl slyšet 

Vy sa vobec pocuvate? Jedine,co chcem je zit v slobodnej spolocnosti,kde by zakony a zakazy neusmernovalo islamske pravo,ktore samotne nema daleko od fasizmu a jeho praktik. Tvrdite teda, ze ja som fasista,pretoze nemam rad a diskriminujem ideologiu, ktora samotna diskriminuje vsetky ostatne?

Elazare kvoli Vasej netolerancii ku komunizmu ste rovnaky fasista ako ja kvoli mojej netolerancii k islamu

Elazar:

--- Citace: ari180 kdy 19. Listopadu 2009, 17:28:11 ---Vy sa vobec pocuvate? Jedine,co chcem je zit v slobodnej spolocnosti,kde by zakony a zakazy neusmernovalo islamske pravo

--- Ukončit citaci ---

Ale na to není potřeba delegitimizovat islám jako takový.

--- Citace: ari180 kdy 19. Listopadu 2009, 17:28:11 ---Elazare kvoli Vasej netolerancii ku komunizmu ste rovnaky fasista ako ja kvoli mojej netolerancii k islamu

--- Ukončit citaci ---

Mezi námi, hochu, je rozdíl asi deseti tisíc světelných let.

Já s komunismem nesouhlasím z ideologického hlediska. Pokud se mě někdo zeptá proč, rád mu řeknu, proč se domnívám, že tato ideologie je zcestná a pro lidstvo špatná. Totéž si myslím o nacismu, české pravici typu SSO, české levici typu Socdem, katolicismu, pravoslaví, protestantismu, křesťanství obecně, i islámu. Zkrátka s těmito myšlenkovými proudy nesouhlasím. Rozhodně ale kvůli tomu nehodlám požadovat, aby všechny skupiny výše zmíněné byly postaveny mimo zákon, protože v sobě skrývají potenciální nebezpečí přechodu v totalitní moc, která bude perzekvovat všechny ostatní, protože tuto variantu v sobě má každá ideologie.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi