Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Kolonizace světa?
martindeporres:
scoolie: opět jste mne nepochopil, jak už se několikráte stalo, a jelikož vás už tak trochu znám, ani vám to nezazlívám. Chtěl jsem naznačit a v další diskusi dovést myšlenku do podoby, že ani sebepitomějšího a sebezfanatizovanějšího křesťana nebo žida navzdory příkazům (navíc často nesprávně vyloženým) v Tóře nebo v Bibli, nenapadne jít někoho vraždit kvůli jeho vyznání, chtít někoho vyhlazovat, a pokud přece napadne, represivní mechanismy společnosti ho zastaví a rozhodně si ani křesťanství ani judaismus nekladou jako jeden z hlavních cílů boj proti nevěřícím. Zato do muslimů je džihád vtloukaný od kolébky. Proto milý scoolie, už jsem vám to psal jednou a zopakuji znovu: Než se začnete vzrušovat na tím co jsem napsal, zkuste zapnout mozek a přemýšlet, co vlastně chci říct.. A pokud je to pro vás příliš velká práce, tak se zeptejte. Rád vám to vysvětlím. Myslím, že dokážu si svoje slova obhájit. ;) Jo, je asi mojí chybou, že občas v diskusi myslím na několik tahů dopředu a čekám, že to snad někomu dojde už dřív, aniž cokoliv dál rozvádím. Tak se nezlobte, jsem vášnivý šachista. ;) Pokoj s vámi.
Elazar: Součástí toho smazaného m.j. bylo i to, že by bohatě stačilo proti hnutím a ideologiím, hlásajících nenávist postupovat již podle platných zákonů a důsledně je dodržovat padni komu padni. A že na tu politickou pseudokorektnost jednou dojedeme. Občas mi ta politická pseudokorektnost zavání silně pokrytectvím a flagelantstvím. Takový hromadně prováděný masochismus.
martindeporres:
P.S. scooolie. Jak by to asi v Izraeli dopadlo, kdyby Palestinci byli v pozici Židů a naopak? Palestinci byli schopni v Libanonu a v jiných zemích vraždit i ty, kdo jim poskytli azyl, své bratry Araby, muslimy. Jak by to asi dopadlo se Židy. Hádejte. ;)
Elazar:
Co by kdyby nehraje roli. A že se někdo chová tak či onak není důvodem, abych se já choval stejně. Nechápu, proč bych se měl chovat stejně jako někdo, kdo mě nenávidí - asi jako kdyby židé chtěli vyhladit všechny Němce... Blbost blbost blbost.
Elazar:
--- Citace: ari180 kdy 17. Listopadu 2009, 17:24:16 ---Síla demokracie a právního státu spočívá v tom, že se řídí zákony
To je sice pravda,ale zakony a pravidla schvaluje v state vacsina ktorej su prisposobene. 5 milionov moslimov vo Francuzsku zakony nezmeni,30 ci 40 miliov ano. Otazkou uz nieje,ci takyto boom nastane ale kedy nastane.
--- Ukončit citaci ---
Pokud tyto práva nezpochybňují práva jiných skupin, pak to není problém, i kdyby to byl muslimský stát. Pokud tato "většina" schválí zákony, které určitou skupinu obyvatelstva diskriminují, pak to není demokracie. A na to nepotřebujeme muslimy. To zvládli i bolševici a náckové.
--- Citace: ari180 kdy 17. Listopadu 2009, 17:24:16 ---když já mám nějaká práva, tak je má mít i muslim
Mne nevadi,ze muslim ma rovnake prava ako ja (zijeme v demokracii).
Vadilo by mi vsak,keby som ja musel mat rovnake prava ako ma muslim (prava,povinnosti a zakazy pre Muslima sa totizto demokracii vymykaju).
--- Ukončit citaci ---
Sejná odpověď - viz výše.
--- Citace: ari180 kdy 17. Listopadu 2009, 17:24:16 ---A dosud jsem nedostal odpověď na to, jak by měl znít onen zákon delegitimující islám, na základě čeho by tuto delegitimizaci zdůvodňoval
Je to predsa ideologia smerujuca k potlacaniu zakladnych ludskych prav a slobod.A jej nasledovnici nemaju daleko od skutkov.
--- Ukončit citaci ---
V čem? Komunismus je mnohem nebezpečnější a zakázán není. Stejně je navíc možné argumentovat u židovství i křesťanství i u kteréhokoli jiného náboženství.
--- Citace: ari180 kdy 17. Listopadu 2009, 17:24:16 ---jak by v tomto zákoně bylo ošetřeno, aby jej nebylo možné použít jako precedens právě kvůli těm skupinám, které jsem tu pro příklad vyjmenoval
Zbytocna otazka, o deligitimacii islamu sme nehovorili pre srandu kralikov. Delegitimacia by mala svoj dovod,pricinu (a tou je neschopnost islamu a muslimov prisposobit sa demokratickym principom a agresivny postoj k ludskym pravam,slobode prejavu a vsetkym hodnotam,ktore zapad vyznava. Je zaujimave,ze 2 dalsie ideologie,na ktore sedi dany popis su prave fasizmus (zakazany) a komunizmus (ciastocne zakazany). Neexistuje dovod,pre ktory by mali byt Judaizmus ci Krestanstvo zakazane,deligitimovane.
--- Ukončit citaci ---
No, zatím to srada pro králíky je, děsím se toho, až to někdo začne realizovat. Takže naposledy: Jak má znít ten zákon, podle kterého by bylo možné delegitimizovat islám a zároveň by podle něj nebylo možné delegitimizovat žádné jiné stávající náboženství? Chci normální právní formulaci se vším co k tomu náleží.
Nemáš li k tomu co napsat, raději nepiš.
Scooolie:
martindeporres: Pokud to bylo myšleno jinak, než jak to znělo, pak je to mrzuté. Nicméně berme to tak, že průměrný čtenář je na mé úrovni a příliš zaobalenou či jinak skrytou myšlenku pod prvoplánovým vyjádřením - a to bylo dost jasné - prostě nepostřehl.
Jinak v podstatě mohu odkázat, na to, co píše Elazar. To, že někdo jiný (nacista, komunista, islamista) by nám chtěl zakroutit krkem, ještě nelze dovodit naše právo chovat se stejně. My hrajeme podle našich pravidel, ne podle jejich. Jinak bychom nakonec byli stejní jako oni.
S tím obecným pravidlem, které žádá Elazar, je to také správná otázka. Jen bych zdůraznil, že ono pravidlo musí být obecné, šité na míru jakékoliv nenávistné ideologii, nejen islámu.
Takže třeba:
Trestem odnětí svobody až na dva roky bude potrestán ten, kdo se stane členem organizované skupiny, jejíž učení hlásá nadřazenost určité skupiny ve společnosti nad skupinou jinou na základě ideologické či náboženské příslušnosti a snaží se toto prosadit do praxe.
by mohlo vyhovovat ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi