Navazu na chrestovy recept Zoom (za nejz dekuji).
Dulezity je opravdu neprestarly, drevity nebo naopak blemcave-mekky chrest, radejii si par korun priplatte a bezte jinam. Mam stesti, ze mam taky dobreho zelinare, byl to clen naseho proselytkomanda, chodili jsme spolu na vyuku i s jeho veselou pani. Oba puvodem Armeni, a ksefty jim jen jdou, protoze lide vedi, ze koupi kvalitu a jeste si popovidaji o receptech, pani Zana je skvela kucharka, to jen tak na okraj.
Chrest mam rad tak, jako ho debuzirovali nekteri rimsti cisari. I Nero mel rad chrest na masle, jako jeho predchudci. Mel jednoho ci dva kuchare, kteri nedelali nic, nez chrest na masle. Az na to, ze se casem par jeho kucharu ztratilo v kobkach, kdyz panickovi z nejakych duvodu podavany chrest nebyl dokonaly (nepripomina vam to biblickeo faraona?).
Chrest, jak pravila Zoom : dulezite je kratce (ale neodflaknout !) zblanzirovat (sparit), spodni cast hodit po psovi, v kastrolku rozpustit tolik masla, az budete brecet (chrest by v nem mel vicemene plavat), udrzujte na mirnem ohni, jinak se maslo ihned prepali, a az bude dostatecne horke, sup tam s chrestem, ktery jste mezi tim osusili uterkou ci ubrousky. Smazit jemne dozlatova, vyjmout, polozit na ubrousek, ktery vysaje prebytecne maslo. Nekdo ho ma rad soleny, ci nejak koreneny, ne tak cisarove a nas znamy Nero. Jen tak. Nic vic, nic nepridavat. Podavat dokud je horky, jinak skoncite v zalari.