Judaismus > Recepty
ROŠ HASANA a další svátky
zoom:
Jak je to s jablky v zupanu pripravenymi predesleho dne. Jak je ohrat (anebo neohrat).
Vader:
--- Citace: zoom kdy 5. Září 2009, 20:17:32 ---Jak je to s jablky v zupanu pripravenymi predesleho dne. Jak je ohrat (anebo neohrat).
--- Ukončit citaci ---
Studena nejsou spatna, co pamatuji. Ale jak se diva halacha na to, kdyz necham pustenou elektrische troube na minimalni teplotu a rezim (napriklad) konvekce nebo suseni. Nebojte, ona nevyschnou. Jde mi jen o to, zda kdyz s troubou nebu nikterak manipulovat, je to prijatelne.
A nebo dat ty jablka v pyzamu do nejake velke sabatove termosky.
zoom:
Existuje take sabatova plata, tedy elektricky ohrivac, ktery je nastaveny na konstantni teplotu a na nem se muze o sabatu ohrivat resp. udrzovat teple jidlo. je v prodeji i v CR. Velice dobra pomucka a odpovida halase.
Vader:
Nepochybuji, ale videl jsem jen sabatove udrzovace vody az do kapacity 20 litru pracujici na stejnem principu, jak popisujete. Ale ta cena, ta cena :(
lechem:
Jestli máte také troubu elektrickou, mně se osvědčil časový spínač. Koupíte i s týdenním režimem. Nemám na mysli ciferník do zásuvky ze supermarketu, ale ten co ho má zapojit osoba s vyhláškou - elektrikář. Předem nařídíte a máte to. Vyndat kastrol z trouby a nandat jídlo na talíř už je snad v pořádku. Na to el. plato jsem se taky díval, ale i mně odrazuje ten ranec, co za něj chtějí. Na vodu jsem pořídil takový ten stojan, co mívají v kancelářích. Jeden kohoutek s chlazenou, druhý s horkou 95°, to na kafe taky stačí. A ta flaška co se do něj strká má 18 l. Oblíbil si i zbytek rodiny, že nemusí po ránu blbnout s konvicí a hned má kafe.
Lechem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi