Dovoluji si upozornit na to, ze jeden z atributu svatku je take povinnost jist maso. Proto je treba pripravit i masove jidlo, nejlepe jako seuda snija - druhá sváteční hostina, tedy v pátek v poledne. Já jsem právě dovařila, mléčné a rybí připravím zítra.
Třeba někoho inspiruji, připravila jsem masové lasagne a plněné zukini, oboje plněné mletým krůtím masem do lasagní jsem přidala kousek uzeného krůtího masa a samozřejmě hodně zeleniny. Zukiny jsem použila kulaté zvané handgranáty. Jako předkrm studené tenké plátky vařeného hovězího jazyku No a také je třeba připravit něco na šabat, který je v galutu spojený s druhým svátkem - přiznám se, že na sobotní oběd mi chybí inspirace, uchýlím se asi k oblíbeným řízkům a salátům. To byl pohled do kuchyně a dovoluji si připomenout že v bytě b neměly chybět květiny, je to také tradice spojená se svátkem.