Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Manželství

<< < (3/4) > >>

petahyah:

--- Citace: zoom kdy 20. Srpna 2009, 22:35:25 ---Prohlášení musí být proneseno před dvěma svědky (muži starší 13 let) a je třeba při tom předat také nějaký předmět, který má předepsanou cenu. Zpravidla prstýnek, ale může to být i něco jiného. Nevinná hra na "svatbu" u dětí strarších 12 (děvče) a 13 (chlapec) let, může v důsledku být docela spletitý právní problém.

--- Ukončit citaci ---

To jsem si také myslel, ale nedávno jsem četl, že ad absurdum může být vypuštěna pasáž o prstenu, nemusí být předán dar a nemusí být přítomni ani svědkové.

petahyah:
A co říkáte na účelový sňatek s prostitutkou, uzavřený čistě pro "legalizaci" pohlavního styku?

Eva:

--- Citace: petahyah kdy 26. Srpna 2009, 19:58:49 ---A co říkáte na účelový sňatek s prostitutkou, uzavřený čistě pro "legalizaci" pohlavního styku?

--- Ukončit citaci ---
to snad nemyslite vazne ;D

petahyah:

--- Citace: magda kdy 26. Srpna 2009, 20:24:10 ---
--- Citace: petahyah kdy 26. Srpna 2009, 19:58:49 ---A co říkáte na účelový sňatek s prostitutkou, uzavřený čistě pro "legalizaci" pohlavního styku?

--- Ukončit citaci ---
to snad nemyslite vazne ;D

--- Ukončit citaci ---
Jé jsem si to nevymyslel!  >:(

Vader:

--- Ukončit citaci ---

IMHO snatek je snatek, a tim to hasne. Pokud si budou ovsem oba verni. Pak muzou s radosti a legalne kopulovat jako kralici  ;)
Kdyz muzou byt snatky pro majetek, spolecenske postaveni ci cokoliv jineho, tak proc ne tohle ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi