Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Krestanstvo vs. Judaismus

<< < (4/10) > >>

martindeporres:
Kdysi mi lezli SJ do baráku, že si chtějí se mnou popovídat. Odpověděl jsem jim, že si s nimi rád popovídám na téma užitečnosti Svaté Inkvizice v boji proti bludařům. Od té doby mám od nich klid. ;D

Scooolie:
Ke mě Svědci občas (tak jednou ročně) zajdou. Jsou to vždy velmi milí a zdvořilí lidé, které mezi futry vyslechnu, vezmu si od nich Strážnou věž a zdvořile se rozloučíme. Jinak je vídám jen postávat na nárožích a bez nějakého pokřikování (jen tiše stojíce s časopisem v ruce) nabízet onen bulletin. Takže proti nim nic nemám  :)

Mimochodem - misie, tedy nabídka spásy nevěřícím, je základním posláním křesťanství a osobně vnímám misijní činnost SJ jako němou výčitku vůči křesťanským církvím v ČR, které se takto nechovají. Do kostela přijde až ten, kdo opravdu usilovně hledá. Nabídnout sám informace je v dnešní "reklamní" době mnohem účinnější  ;)

Kjan_:

--- Citace: Scooolie kdy 24. Května 2010, 13:28:32 ---
Mimochodem - misie, tedy nabídka spásy nevěřícím, je základním posláním křesťanství a osobně vnímám misijní činnost SJ jako němou výčitku vůči křesťanským církvím v ČR, které se takto nechovají. Do kostela přijde až ten, kdo opravdu usilovně hledá. Nabídnout sám informace je v dnešní "reklamní" době mnohem účinnější  ;)

--- Ukončit citaci ---
To je pravda, ale jako většina věcí, i tato končí zase u peněz. Nechat opravit schody, nebo dát peníze na "reklamu" ?  Např. u nás v malém městě u Brna, kam se sjíždí i věřící z okolních obcí, je katolický kostel přeplněný. A tak by to vyhrály ty schody.

janagab:
to Scooolie: no s tím teda absolutně nesouhlasím. v dnešní době, kdy jsou informace dostupné nevím, proč by mi měl někdo vnucovat nějaké Strážné věže. když budu chtít, náboženství si najdu - a vůbec to nemusí být v kostele. věřící člověk se přece neprojevuje pravidelným chozením do kostela a účastí na těchto masových akcích, ne? Misie je sice posláním křesťanství, jenže blbě vyložená. Sdělovat poselství máte právo pouze tomu, kdo o to stojí.

zoom:
Domnivam se, ze to svata cirkev vidi jinak, židy např. nutili jezuiti chodit na kazani do kostela jeste v 18. stol.  :'( Vtip je totiy presvedcit prave tz neverici, věřící nejsou tolik zajímaví.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi