Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Krestanstvo vs. Judaismus
zoom:
Cha cha cha, jsou nějaké zákony proti misii v Izraeli, ale mě samotné se stalo, že mi byla nějakými misionáři vnucována Bible tedy Starý a Nový Zákon a další brožurky, vedle toho stáli na ulici uniformovaní policisté, tak jsem si jim stěžovala, a tito pokrčili rameny a řekli, mi, že se nic neděje, ať si těch lidí (misionářů) nevšímám. Neslyšela jsem, že by se zákon proti misii někdy ve skutečnosti uplatnil. Naopak vidím často aktivní misionáře. Zejména Jews for Jesus a podobné sekty. Přála bych všem katolíkům a evangelíkům, aby se jim praktikovalo náboženství s takovou lehkostí a samozřejmostí jako v Izraeli, všude na Středním východě.
Kjan_:
To Zoom.
Ale Svědky Jehovovy u Vás nemáte, heč ? Proti těm je štěnice milé a přátelské zvířátko. Tam bych uplatnění příslušného zákona docela přivítal.
zoom:
To se velice mýlíte, máme a kolik .... Dokonce jsem jednou viděla v Akku během festivalu divadla jednoho herce , že tam měli stánek. A nikdo jim v jejich činnosti nebránil. Mají spoustu peněz a židi jsou pro ně ta nejdůležitější cílová skupina. Naštěstí teď vzhledem ke světové krizi i jejich zdroje poněkud vyschly, takže jsou méně vidět.
Kjan_:
Tak to jsem opravdu netušil. A jaké jsou prosím národnosti ev. státní příslušnosti ? Nebo je to namícháno ?
Já jsem asertivní a podařilo se mě jich vícekrát zbavit slušnou formou, ale dalo to dost práce. Hlavně je nepustit přes práh domu. Někdy jsou mezi nimi i lidé, kteří nějak doplatili na nepřízeň osudu a oni následně podlehli té jejich filosofii. Jsou vidět v podchodech, u obchoďáků apod. kde zpravidla nabízí svoje periodikum "Strážná věž".
zoom:
Chovají se úplně stejně jako kdekoli jinde a jsou mezi nimi izraelci ruského a neruského původu ale i američani apod. Jsou trochu víc opatrnější, než v ČR.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi