Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
SEMICHA LE-RABBANUT - ordinace rabína a zrušení tohoto jmenování
kjan:
--- Citace: gvodrazka kdy 29. Července 2009, 07:40:44 --- ;)
Rahm. Hm.
Ale možná, že Obamovi jde prachsprostě o zajištění obchodního odbytu - v době ekonomické recese musí prostě slevit na všech frontách a zajistit si tak odbytiště pro americké zboží.
Patrně nelze někoho mlátit po držce (jakkoliv to zasluhuje) a zároveň po něm chtít, aby si koupil od mlátícího nějaké zboží. ;D
--- Ukončit citaci ---
Takové myšlenkové pochody nemůžeme vyloučit, není jednoduché vyhovět všem. Přesto mám dojem, že by event. prodeje palestincům měly významný vliv na zmírnění recese a pochybuji o tom, že by k takové podpoře mohlo docházet. Podobně se Sýrií. Irán je něco jiného, "sedí" na zdrojích a může snadno kontrolovat Hormuzský průliv. Myslíte, že toho se USA bojí ? Irán jako odbytiště pro americké zboží - to bych neuměl posoudit.
petahyah:
--- Citace: kjan kdy 29. Července 2009, 22:35:09 ---
--- Citace: gvodrazka kdy 29. Července 2009, 07:40:44 --- ;)
Rahm. Hm.
Ale možná, že Obamovi jde prachsprostě o zajištění obchodního odbytu - v době ekonomické recese musí prostě slevit na všech frontách a zajistit si tak odbytiště pro americké zboží.
Patrně nelze někoho mlátit po držce (jakkoliv to zasluhuje) a zároveň po něm chtít, aby si koupil od mlátícího nějaké zboží. ;D
--- Ukončit citaci ---
Takové myšlenkové pochody nemůžeme vyloučit, není jednoduché vyhovět všem. Přesto mám dojem, že by event. prodeje palestincům měly významný vliv na zmírnění recese a pochybuji o tom, že by k takové podpoře mohlo docházet. Podobně se Sýrií. Irán je něco jiného, "sedí" na zdrojích a může snadno kontrolovat Hormuzský průliv. Myslíte, že toho se USA bojí ? Irán jako odbytiště pro americké zboží - to bych neuměl posoudit. [/size]
--- Ukončit citaci ---
USA si nemůžou dovolit otevřít další frontu. >:(
gvodrazka:
To Zoom:
admor ze Spinky přednesl přednášku v které varoval rabíny aby neopakovali chyby, jichž se dopustil on
Máte na mysli tuto kauzu?
https://en.wikipedia.org/wiki/Spinka_financial_controversy
;)
zoom:
Vážený a milý Gugi, Výborně, přesně to jsem měla na mysli, když jsem krátce shrnula, podle izr. tisku, co jste zde naserviroval na stribrnem tacku Wiki. Je to ovšem smutné čtení, a po 9. avu jistě na náladě nepřidá. :'(
gvodrazka:
;D
Dovolte, abych poněkud minimalizoval devastující dopad této kauzy na psychiku některých útlocitných duší.
Pokud to u.s. daňový systém umožňoval, pak si o to přímo řekl. Dtto česká kauza LTO a podobné české daňové aféry.
Ve Spinka File to opravdu byla dobročinnost ;D – jmenované charity organizations byly skutečným dobrodiním pro “dárce“, chtějící uspořit daň z příjmu.
Jedno však je jisté – objasnili jsme si pojem „moser“ ze sekce Lašon ha-ra. ;D
Jsem toho cynického názoru, že aby se již nikdy podobná věc nestala, resp. neprovalila, pak musí všichni účastníci kšeftu dostat pořádně "dostat líznout z dortu", aby nedocházelo k projevům nespokojenosti, transformujících se do udavačství. ;D
BTW: Vyvrcholení Tiša b´Av u mne dostalo kolem 20:00 hod. prazvláštní příchuť gradace katastrof... praskl bojler a vytopil koupelnu. :'( Následky jsou odstraňovány ještě v průběhu 10. Av ... :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi