Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

SEMICHA LE-RABBANUT - ordinace rabína a zrušení tohoto jmenování

<< < (3/13) > >>

petahyah:

--- Citace: zoom kdy 24. Července 2009, 16:59:39 ---Nezapomeňte, že v judaismu není autorita, která by určovala, kdo a kde bude rabínem, ale jedná se o funkci volenou tedy může být člověk se smichou a protože má nějaké nepříjemné vlastnosti, tak ho za rabína stejně nevezmou. Anebo dajan, který byl jmenován na základě zkoušek a volby, pokud se své funkci zpronevěří , soud jehož je členem byl, ho vyloučí a on se se svojí kvalifikací může jít vycpat, protože pokud by se ucházel o místo u jiného soudu, tak ten se ho bude ptát a ověřovat si kde  pracoval dosud . A tím vyjde najevo co je dotyčný zač a má po funkci. Bohužel tento systém nahrává podvodníkům, ovšem dnes, kdy je svět velmi otevřený, není riziko, že by podvodník mohl někde vykonávat funkci, aniž by se o tom vědělo.

--- Ukončit citaci ---

Já jsem spíš měl na mysli nějaké rozhodnutí třeba zemského nebo zemských rabinátů, že rozhodnutí a "úřední" úkony rabína - zločince jejich úřadem nebudou akceptovány. Rabín - zločinec by pak prakticky mohl působit pouze v nějaké izolované (sektářské) komunitě, pokud by jí to neadilo. Podle mě by muselo vadit i slušným rabínům, že v jejich okolí úřaduje darebák.

gvodrazka:
 :-\ Apriori zde všichni předpokládáte, že dotyční rabbim jsou vinni a že patří mezi kriminální elementy. Já si to nemyslím. Domnívám se, že prokázání jejich neviny je otázkou času. A domnívám se rovněž, že své jednání měli patřičně opřeno o příslušné halachické normy – od toho jsou rabbim. Což by takoví lidé riskovali chilul ha-šem? Nebo (budeme-li myslet prozaičtěji) by riskovali doživotní distanc z výkonu s´michy ?  :-\

zoom:
Gugi vy jste svatý člověk .

Elazar:
Svatá prostoto..

petahyah:

--- Citace: gvodrazka kdy 27. Července 2009, 08:31:52 --- :-\ Apriori zde všichni předpokládáte, že dotyční rabbim jsou vinni a že patří mezi kriminální elementy. Já si to nemyslím. Domnívám se, že prokázání jejich neviny je otázkou času. A domnívám se rovněž, že své jednání měli patřičně opřeno o příslušné halachické normy – od toho jsou rabbim. Což by takoví lidé riskovali chilul ha-šem? Nebo (budeme-li myslet prozaičtěji) by riskovali doživotní distanc z výkonu s´michy ?  :-\

--- Ukončit citaci ---

Asi riskovali, FBI je sledovala dlouhodobě, infiltrovala se do jejich skupiny a propravala z jejich pomocí přes židovské dobročinné organizace peníze z trestné činnosti. Přes tyto organizace se měli prodávat za 10-násobky orgány amerických ilegálů a lidí na okraji společnosti bohatým Izraelcům a americkým Židům.
Pochybuji, že by FBI ryskovala bez důkazů sebrat "vážené" rabíny přímo na bohoslužbě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi