Judaismus > Obecná náboženská debata

Nejasná místa

<< < (2/2)

lechem:

--- Citace: martindeporres kdy  2. Července 2009, 14:49:19 ---petayah: Asi se na stará kolena budu muset začít učit hebrejsky.

--- Ukončit citaci ---

Jen do toho  :) Nikdy nemáme kolena dost stará. Já už začal.  8)

Lechem

Vader:

--- Citace: martindeporres kdy  7. Července 2009, 09:33:43 ---Měl bych další dotaz. Kain zabil Ábela. V rozmluvě s Hospodinem řekne větu " Každý kdo mě najde, bude mě moci zabít." Tato věta automaticky předpokládá přítomnost další lidí kromě Adama a Evy, ale nikde o těch lidech není psáno. Nakonec Kain odejde do země Nód a tam si najde ženu. Kde se tam vzala?  Jak toto místo vysvětluje judaismus?

--- Ukončit citaci ---

Mozna placnu strasnou ptakovinu (nihil novum), ale co kdyz nejde o faktograficky vycet, jako mnohde jinde v Bibli, a "pribeh" urputne sleduje jen a pouze jeden zamer ? Co kdyz nebylo nutne zminovat dalsi lidi, ale jen vypichnout to, ze kdyz to s nami zaclouma, tak se z nas muze stat banda grazliku, prestoze tatka s mamkou se s B-hem znali takrikajic osobne a mohli s Nim klidne hrat slovni fotbal ?

achab:

--- Citace: Vader kdy  7. Července 2009, 12:15:55 ---Mozna placnu strasnou ptakovinu (nihil novum), ale co kdyz nejde o faktograficky vycet, jako mnohde jinde v Bibli, a "pribeh" urputne sleduje jen a pouze jeden zamer ? Co kdyz nebylo nutne zminovat dalsi lidi, ale jen vypichnout to, ze kdyz to s nami zaclouma, tak se z nas muze stat banda grazliku, prestoze tatka s mamkou se s B-hem znali takrikajic osobne a mohli s Nim klidne hrat slovni fotbal ?

--- Ukončit citaci ---

Naopak, pane kolego, to je přesné bingo !!

daniel lehotsky:
Ale o par versov predchadzajuca veta,,Ziskala som muza pomocou Pana" to nieje zonglovani,ale ekvilibristika. :)

martindeporres:
Díky.  Jsem  vděčný, že se tu dozvím, co mi dřív  jiný vysvětlit nedokázal.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi