Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Situace ve Sderotu
Scooolie:
Jj. Vždycky jsem měl pocit, že Nill sedí s notebookem někde v Kirjat Arba :)
Mimochodem - přidal jsem ti možnost do ankety. Na míru šitou.
Vader:
--- Citace: zoom kdy 16. Května 2007, 21:02:33 ---Myslim, ze na tuhle situaci je teologie kratka, konec koncu v TANACHu mame dostatek popisu valecnych situaci.
--- Ukončit citaci ---
Prave ze teologie na to neni kratka, jak rikas, Tenach popisuje dost situaci, kdy si izraelci rekli (po vzoru Josefa Ben-Svejka) "Kraglujete nam strejcky, tak tady mate pres drzku". Hodne svatku se da shrnout vetou "Oni nas chteli zabit, ale my jsme se ubranili".
Mne se to tady v klidecku a zavetri keca, ale stejne nedokazu pochopit, proc uz davno (a pravidelne) neletaji nad Gazou stihacky, bombardery a vrtulniky, proc tam neni vic tanku nez autobusu a podobne. Naordinoval bych Hamasu a Fatahu vitamin B-52 5x denne...
Ovsem dovedete si, damy a panove, predstavit tu hysterii nasi slavne civilizace, kdyby se spici drak opravdu probudil?
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 16. Května 2007, 21:42:59 ---Ovsem dovedete si, damy a panove, predstavit tu hysterii nasi slavne civilizace, kdyby se spici drak opravdu probudil?
--- Ukončit citaci ---
A o tom to je. Samozřejmě, že by Izrael dokázal během jednoho dne srovnat celé Pásmo se zemí. Jenže to udělat nemůže. Jednak kvůli tomu, že tam jsou nevinní civilisté - děti, ženy, někteří muži - kteří jsou v podstatě rukojmí bastardů z Hamasu, Fatáhu a dalších vrahounských gangů. A jednak proto, že i kdyby celé Pásmo bylo plné jen zlotřilých vrahounů (což ale není), tak by jejich eliminace byla stejně označena za masakr nebohých nevinných lidí - a Izrael by to mohlo fatálně mezinárodně poškodit.
nillbert:
--- Citace: Scooolie kdy 16. Května 2007, 21:26:34 ---Jj. Vždycky jsem měl pocit, že Nill sedí s notebookem někde v Kirjat Arba :)
--- Ukončit citaci ---
Přátelé - duší a srdcem tam skutečně jsem :-)
Scooolie:
--- Citace: nillbert kdy 16. Května 2007, 23:34:41 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Května 2007, 21:26:34 ---Jj. Vždycky jsem měl pocit, že Nill sedí s notebookem někde v Kirjat Arba :)
--- Ukončit citaci ---
Přátelé - duší a srdcem tam skutečně jsem :-)
--- Ukončit citaci ---
Srdcem určitě. Ale duší? Nille, Kirjat Arba je zbožné město ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi