Děkuji a promiňte, že trochu odbočuji, ale rád bych se ještě zeptal, jak je to u vás s vírou v posmrtný život. Křesťané v té víře mají tu naději, že s odchodem z tohoto světa vše nekončí (taky spousty vtipů jsou o tom, dobrých i špatných, jak probíhá třídění duší u nebeské brány). Jak je to prosím u vás ?
Šalom
Kjan
Ono s tím posmrtným životem je to ještě malinko složitější. Tak trochu se mi ježí chlupy z toho otřepaného klišé: Dělej to a to a za to přijdeš do nebíčka a když to nebudeš dělat, půjdeš do pekla. Neboť grund je o tom, vytvořit si těsný a osobní vztah ke svému Stvořiteli. Krásný je žalm: Pane můj B.že, Tebe jen hledám, po Tobě žízní celá má duše, po Tobě zmírá touho mé tělo, tak jako žíznivá vyprahlá země. Tolik tě toužím ve svatyni spatřit, abych mohl vidět Tvou moc a Tvou slávu... Přilnul jsem k Tobě celou svou duší, Tvá pravice mě mocně podepírá. Takže to hlavní, oč si myslím, že jde tady na Zemi, je najít B.ha. Najít v sobě tu Jeho jiskru kterou nám každému vložil do duše a stát se skutečně Jeho obrazem. Neboť pokud Ho najdeme už tady na Zemi, najít Ho po smrti už nebude vůbec žádný problém. Ty zákony, příkazy, zákazy a doporučení lze brát asi jako dopravní značky, které nám silně usnadňují cestu a hledání. Můžeme se podle nich řídit ale nemusíme, ovšem s tím rizikem, že místo do Prahy dojedem třeba do Košic a to neště si někde můžeme nabít ústa když nebudeme respektovat povolenou rychlost, pojedeme na červenou...