Judaismus > Obecná náboženská debata
Sabatai ben Meir HaCohen.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 16. Června 2009, 01:44:34 ---Já osobně věřím, že Ten-zlý existuje.
--- Ukončit citaci ---
Vzdyt je to jen prokurator, statni zastupce. Tak proc zly ?
gvodrazka:
;D
... protože je to Satan - udavač a žalobník... ;D
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 16. Června 2009, 11:18:20 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Června 2009, 01:44:34 ---Já osobně věřím, že Ten-zlý existuje.
--- Ukončit citaci ---
Vzdyt je to jen prokurator, statni zastupce. Tak proc zly ?
--- Ukončit citaci ---
--- Citace: gvodrazka kdy 16. Června 2009, 12:02:19 --- ;D
... protože je to Satan - udavač a žalobník... ;D
--- Ukončit citaci ---
Protože je to svůdce. Je velký rozdíl mezi tím, kdo páchání zla sleduje a pak žaluje, a mezi tím, kdo k němu nabádá, svádí, provokuje. Mezi policistou a policejním agentem provokatérem je rozdíl.
Scooolie:
--- Citace: achab kdy 16. Června 2009, 01:53:02 ---Víš dobře, Scoolie, že jsem rád, že jsi. To, co si věříš osobně, nemám nejmenší právo komentovat. (Dokud nedostaneš potřebu mne přesvědčovat, že bych tomu snad - nedej příroda - měl za povinnost věřit také.)
Což určitě neděláš a neuděláš. A to je, řekl bych, hodno obdivu.
--- Ukončit citaci ---
Achabe, mě zase vždy potěší, jak laskavě umíš podat, že se mnou ale vůbec nesouhlasíš ;)
--- Citace: martindeporres kdy 16. Června 2009, 08:20:33 ---scoolie: trochu jste to pojal jinak, než jsem psal. Nepsal jsem o sebezdokonalování v tom smyslu, že my sami nějakým svým cvičením jsme schopni dosáhnout k Nejvyššímu. To můžu spíš sám sebe vytáhnout za vlasy ke stropu. Vždy na každé duchovní cestě je nutná pomoc shůry, nazvěte to milostí nebo jak chcete. Každou modlitbou, každým duchovním rituálem si saháte v prostoru na nějakou adresu a spouštíte nějaký děj. I ti svatí spouštěli nějaký děj, navíc většinou rychle viditelný a zřejmý, díky tomu, že měli k Nejvyššímu blízko, a lidé to nazvali zázrakem. A lidé se pak napojují na jejich adresy v prostoru v naději, že modlitbou k nim zase spustí nějaký děj, který už ten dotyčný světec kdysi dávno spustil. Logické. Ovšem jen proto, že tito lidé dosud nedosáhli přímého spojení. Lidé, kteří příme spojení až nahoru mají, opravdu nepotřebují klečet před sochou nějakého svatého. Moc hezky jste napsal, že Nejvyšší zná každou naši myšlenku. Máte pravdu. Teď jde ještě o to, abychom my byli schopni zachytit Jeho každou myšlenku, kterou nám sesílá, a byli schopni ji i naplnit. Z druhého pohledu lze i modlitbu pojmout jako snahu naladit svůj systém bytí na určitou frekvenci, která patří v prostoru určité adrese a zesílit příjem energie a informací z této adresy popřípadě se snažit dosáhnout co nejdokonalejšího spojení s touto adresou. A Stvořitel je v prostoru ta nejlepší adresa, jakou je možno si představit. :)
P.S. budhista opravdu nejsem ;)
P.P.S. Co se týká toho odchýlení od víry. Křesťané jsou z pohledu židovského taky "odchýlením od víry". ;)
--- Ukončit citaci ---
Já to vidím jinak. Nevěřím, že je nutné "napojovat se" na nějaké "adresy v prostoru". Moje víra je prostá jako víra tříletého dítěte: Když něco potřebuji, tak zavolám a otec mě slyší. Nepotřebuji prostředníky, nepotřebuji žádné velké úsilí. On je se mnou. Výborně to vystihuje americké "In God we trust" - to není jen "V Boha věříme", v tom slově "trust" je i význam "spoléháme", "skládáme důvěru", prostě "důvěřujeme". Přesný překlad je "Bohu důvěřujeme." Nepotřebuji se nějak ladit, posílat energii, zlepšovat spojení. Jsem ono tříleté dítě, které ví, že tatínek ho slyší. Nestará se o to, jak to dělá, protože v něj má dokonalou a bezmeznou důvěru. Prostě ví, že otec slyší.
martindeporres:
:) scoolie: Voláte KAM, ke KOMU? To je ta adresa v prostoru a volání = napojování se na ni. Těch adres je mnoho. Představte si je jako ikony ve Windows, kliknete na ně a rozbalí se nějaký program. Svoje ikony v prostoru mají všechna náboženství a duchovní systémy, které tady na Zemi kdy byly. Já jsem se snažil popisovat co se děje tak trochu z technického hlediska. Chápu, že moje terminologie nemusí každému sednout, ale jinak oba mluvíme o tomtéž jen trochu jinými slovy a já s vámi do puntíku souhlasím. Je dobré věřit ve Svořitele, ale ještě mnohem lepší je věřit Stvořiteli.
P.S. jinak vás považuji za člověka věřícího skutečně od srdce a na vysoké duchovní úrovni, který má opravdu zkušenost ze života s Nejvyšším. Než jste se na tu úroveň ale dostal, tak jste se určitě předtím nějaké ty roky modlil, chodil do kostela... to je to, čemu říkám proces ladění se na Stvořitelovi frekvenci. V další fázi si s Ním začíná člověk rozumět i beze slov. Jen vnímá, poslouchá, snaží se prožít do posledního atomu svého bytí Jeho přítomnost a splynutí s Ním a v Něm a slova jsou tak trochu něco navíc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi