Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zide dobri i zli (was: Vrchní rabinát zamítl křesťansko-židovskou konferenci)
nillbert:
--- Citace: Karels kdy 8. Května 2007, 23:44:36 ---Nezlobte se, ale dá se sice uvažovat o lidech, kterým koluje v žilách židovská krev jako o židech, pokud nepraktikují víru?
Znám osobně několik lidí, kteří se sice o židovství velice zajímají, mají židovské předky, ale na důkaz své asimilace mi zdůrazňovali mnohokrát, že jedí vepřové atd..
--- Ukončit citaci ---
Samozřejmě že sou to Židi. Už dávno jsme národ - a né náboženská entita! To že ti někdo řiká že baští vepřoví , neni na důkaz asimilace , ale na důkaz toho že už to většina nebere vážně. Teda dogmata - né to že jsou Židi.
Asimilace je nesmysl. Holocaust to dokázal.
Jednou jsme Židi a basta. Podle mě je to víc než nějakej ušmudlanej hrabě nebo kníže! Já jsem jako Žid daleko víc než nějakej křiženě degenerovanej trouba.
nillbert:
--- Citace: fanuel kdy 9. Května 2007, 00:26:16 ---ZDRAVÍM
Někdo se ale zasloužil o lumpárny a někdo je schvaloval.Tak co s tím uděláte.Fanuel
--- Ukončit citaci ---
Co navrhuješ?
analytik:
Citujem z :
https://www.delet.sk/showarticle.php?articleID=1112
Na návštevu Slovenska pricestoval prvý poslanec slovenskej národnosti izraelského Knessetu a predseda skupiny izraelsko-slovenského priateľstva Shlomo Breznitz.
teda ide o to že vlastne židia sú len slováci, maďari, češi, poliaci, nemci a.td. židovského vierovyznania?
Veď aj v novinách "DELET" sa píše o pánovi Breznitzovi ako o Slovákovi.
analytik:
Napadá ma hneď súvisiaca otázka, keď žid sa stane ateistom prípadne konvertuje na inú vieru prestáva byť židom? Stane sa slovákom, čechom maďarom a pod?
Moju teóriu dokazuje aj to že napríklad židia z Etiópie sú normálni čierny Amharovia ako je väčšinová populácia Etiópie, a európski aškenázki židia vyzerajú ako európania a arbskí sefardskí židia vyzerajú ako semitskí arabi.
Židovstvo to je len viera, pravda?
Vader:
--- Citace: analytik kdy 14. Května 2007, 13:48:46 ---Židovstvo to je len viera, pravda?
--- Ukončit citaci ---
Ne. Je rozdil mezy vyrazy "zid" a "Zid". Nicmene, zkracene vzato, je tu uz davno zidovsky narod. Rikalo se mu take Hebrejci, nebo Hebrejove. Ale i konverzi se stanes prislusnikem tohoto naroda. Konverze je jako emigrace/imigrace.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi