Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zide dobri i zli (was: Vrchní rabinát zamítl křesťansko-židovskou konferenci)
Karels:
Nezlobte se, ale dá se sice uvažovat o lidech, kterým koluje v žilách židovská krev jako o židech, pokud nepraktikují víru?
Znám osobně několik lidí, kteří se sice o židovství velice zajímají, mají židovské předky, ale na důkaz své asimilace mi zdůrazňovali mnohokrát, že jedí vepřové atd..
Takže uvažovat například o Trockém jako o židovi, nebo o Slánském - nevím - snad národnostně..
Vader:
Na Trockeho a Slanskeho mi nesahejte, nebo budu plakat :'(
Max:
--- Citace: Karels kdy 8. Května 2007, 23:44:36 ---Nezlobte se, ale dá se sice uvažovat o lidech, kterým koluje v žilách židovská krev jako o židech, pokud nepraktikují víru?
Znám osobně několik lidí, kteří se sice o židovství velice zajímají, mají židovské předky, ale na důkaz své asimilace mi zdůrazňovali mnohokrát, že jedí vepřové atd..
Takže uvažovat například o Trockém jako o židovi, nebo o Slánském - nevím - snad národnostně..
--- Ukončit citaci ---
Tak oni se nehlásili ani k židovské národnosti...
Jenže pokud mám uvažovat o kdejakém hrdlořezovi jako o křesťanu, tak pak to dopadne i na židy. A mám-li uvažovat o Češích či Němcích, pak i o Židech. Nicméně cílem mého srovnání byla jediná věc - varovat před paušalizováním...
Vader:
--- Citace: Max kdy 8. Května 2007, 23:50:51 ---Nicméně cílem mého srovnání byla jediná věc - varovat před paušalizováním...
--- Ukončit citaci ---
Pravda a nic nez pravda. Vsude se najdou lide dobri i zli.
Max:
--- Citace: Vader kdy 8. Května 2007, 23:45:29 ---Na Trockeho a Slanskeho mi nesahejte, nebo budu plakat :'(
--- Ukončit citaci ---
Komunisti jako nacisti. Občas se mezi nimi někdo normální našel, ale ideologie to jsou zločinné. A zrovna ti dva jmenovaní zemřeli na můj vkus až moc humánně - na to co spáchali.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi