Judaismus > Recepty

Šavuot se blíží - mléčné recepty

<< < (2/9) > >>

lechem:
Uvařím kilo rýže a nechám vystydnout (je lepší kulatozrná než dlouhozrná). Ušleháme tuhý sníh ze čtyř vaječných bílků (žloutky se Vám hodí třeba do koprovky). Sníh opatrně vmíchejte do rýže. Pak dejte do pekáče vrstvu rýže, vrstvu ovoce podle libosti a zase vrstvu rýže. Dejte do horké trouby, pečte cca 20 min - podle trouby. Nahoře ta rýže s bílkem krásně zezlátne a je to. Ovoce můžete použít opravdu co Vás napadne. Už jsem zkusil hroznové víno i vypeckované třešně. Jablka můžu jako alergik jen kompotovaná, ale vždy je lepší ovoce čerstvé.

Přeji dobrou chuť
Lechem

Samuel:
Zapomněl jste na to nejdůležitější. Bez skořice to není správný nákyp. :)

lechem:
Se skořicí to neznám, ale vyzkouším.

zoom:
je, já mám z dětství zase vzpomínku, že tam byly ořechy a hrozinky a ta rýže se vařila v mléce a hlavní úspěch byl jí nepřipálit a potom se to peklo ještě jak píšete s tím sněhem. Zkusím to.

Eva:
dakujem, aj ja to skusim. Spominam si na to z detstva. Vtedy ma nutili aby som to jedla.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi