Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Antisemitismus - antijudaismus

<< < (8/17) > >>

Elazar:

--- Citace: Scooolie kdy 27. Května 2009, 22:40:30 ---Takže čistě statisticky vzato, vy to máte 100 % vážně míněné, zatímco poznámka "to je žid" má třeba jen 95 %  ;)
Statistika je úžasný nástroj!

--- Ukončit citaci ---

Taky tím nečastuju vás, ani kamarády, ani si takhle neulevuju v obchodě na nákupu (kolik to stojí? cože? to jsou židi... totiž - esav sone et jaakov..)  ;) A troufám si říct, že to nikdo nedělá.

Scooolie:
Tak já kromě Vadera tím taky nikoho nečastuji  >:D

Ale chtěl jsem jen říct, že taková zevšeobecňující povzdechnutí existují asi vždy a všude, byť samozřejmě víme, že neodpovídají přesně realitě.

Elazar:
Což je vlastně takový návrat k odpověď od zoom hned na začátku - to aky bylo jen takové povzdechnutí - nad něčím, co si zkrátka neumíme vysvětlit, nechápeme to, ale ono to existje, i když se to člověk snaží vytěsnit sebevíc.

zoom:
Hm, tak to je, dnes jsem seděla s velmi milými křesťany a mimoděk jsem si vzpomněla na diskuzi tady. A asi je to tak že je hodně vyjímek, ale pravidlo tu je.

daniel lehotsky:
,,Zakaz vyrabat si modly v sebe zahrnuje zakaz vyrabat si modlu s micvot."(cituje Fromm jedneho z chasidskych rabinov).A to uz nevravi o ,,pravidlach". ;).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi