Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Zaplavují křesťanskou Evropu - aneb Nenápadná okupace

<< < (7/30) > >>

Scooolie:
Sad:
Nikoliv. Ve Vašem příspěvku je uvedeno, že doufáte, že výrok je opatřen "vysvětlující tradici." Onen výrok z Lukáše 19:27 však ke svému vysvětlení žádnou vysvětlující tradici nepotřebuje. Je jasně srozumitelný již zcela prvoplánově. Stačí, když se ten příběh čte od začátku a ne od prostředka. On totiž ten úvod zcela jasně říká, že jde o podobenství (Lk 19:11-12 Těm, kteří to slyšeli, pověděl ještě podobenství, protože byl blízko Jeruzaléma, a oni se domnívali, že království Boží se má zjevit ihned. Proto řekl: „...").
Zatímco Korán jasně vyzývá k zabíjení jinověrců a jednou z povolených forem džihádu je džihád mečem, pak v křesťanství nic takového neexistuje. Takový koncept prostě v křesťanské Bibli nenajdete.

Ohledně katolicismu jsem samozřejmě prezentoval vlastní názor. Názor opírající se o to, že základě křesťanské víry je a musí být vždy Bible a tradice je jen navážka, kterou je třeba vždy poměřovat se základem a nemilosrdně se jí jako balastu zbavit, pokud se od biblického základu odchyluje či jej dokonce mění. To je protestantská interpretace. Katolík by vám to samozřejmě podal jinak. "Kdo určí" - z křesťanského hlediska jedině Ježíš (viz Mt 7:21-23).

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy 27. Května 2009, 20:54:04 ---Mila Sad, mam mnoho dobrych krestanskych pratel. V nasem pratelstvi plati zasada nehadat se o vecech nabozenskych. Sahnout oni mi na Nejvyssiho, nebo i na Mojzise, utrhnu jim hlavu a plivnu do krku. To stejne plati i vice versa, a to dokonce i mezi nimi. Ruzne krestanske smery tvrdi, ze oni jsou to prave krestanstvi a zbytek ze si tzv. Novy zakon prekroutil k obrazu svemu. Takze tohle tema je pro nas tabu. Dovedete si predstavit, jak by vypadaly nase mezilidske stavy a spoluprace na SW projektech ci systemacine, kdyby se pohadali Svedek, adventista, husita, katolik a zid ? To by byl takovy maly arageddon.
Summa : kazda cirkev pravi, ze je ta jedina spravna, a pokud se nechcete zblaznit, neptejte se proc. Pripomina mi to vetu ze Simpsonu : rozesli jsme se s nimi Ludskym schizmatem o svatem pravu chodit do kostela s mokrou hlavou, ktere jsme pozdeji odvolali, ale stejne je nesnasime.

--- Ukončit citaci ---

Tady ovšem nešlo o to, kdo má pravdu či ne. Ale o to, že Sad interpretuje evangelium na základě jedné věty vytržené z kontextu. Já bych si nikdy netroufl dělat židovským přátelům takovou interpretaci jejich učení. Nanejvýš bych se zeptal ve stylu: "A jak rozumíte tomu, že tam a tam se říká tohle a tohle, ve mě to budí dojem, že snad to a to. Pletu se?"

Ad summa: Proč každá církev říká, že je ta jediná správná? Ale vždyť to přece neříká... Mluvíme-li o církevních denominacích, tak minimálně v protestantské tradici je pluralismus běžný. Nemám problém s tím, že jsou jiné denominace. Myslím si, že ta moje uctívá Pána či interpretuje Písmo nejlépe (jinak bych tam nebyl, kdybych si myslel, že jinde mají správnější přístup, šel bych tam), ale na druhou stranu to přece neznamená, že jejich cesta nevede k témuž cíli. Takže "jediná správná" to určitě ne. To je pohled pravoslavných, resp. konzervativních katolíků. Kteří si (dle mého soudu mylně) ztotožňují Církev (jakožto společenství všech následovníků Kristových s Kristem v čele) jen se svojí denominací.

Elazar:

--- Citace: Míla kdy 26. Května 2009, 17:12:26 ---Abych se přiznala Elazare, moc Vám nerozumím a budu ráda, když mi to vysvětlíte. Třeba jsem nezkušená, ale Bible má jednoho Boha, my starý zákon, křesťani nový zákon. Židi o každého soukmenovce bojují do posledního dechu a pokud ho pošlou do boje, všichni se modlí, aby se vrátil, ale muslimové využívají lidské štíty, lidské bomby, to by přeci jsme nikdy neudělali. Asi jsem Vás špatně pochopila. Prominte. Já se možná i omlouvám Sad, sice tvrdím, že nejsem a i tomu věřím, žádný rasista, ale s muslimy vidím minimálně růžově už od zkušeností z koleje. Jinak je pravda, vždy jsou lidi dobří a špatní bez rozdílu pleti, náboženství.

--- Ukončit citaci ---

Milá Mílo, z toho si nic nedělejte, já vám nerozumím rovněž.  :) Tvrdíte, že sz a nz mají stejného boha ( :o), ale Korán nejspíš už ne... To je dost zvláštní představa, mnoho židů i křesťanů by totiž nesouhlasilo s tezí, že sz a nz bůh je ten samý. Pokud ale přijmu, že se jedná o derivace téhož, musím do toho zahrnout i Korán a další kulty, nedoť i ony jsou deriváty B-ha.
Dále:Není pravda, že "bysme něco my nikdy neudělali" - to je hloupost a názor vedoucí do pekel. My jsme udělali spoustu ošklivých věcí (naše historie je dost dlouhá). Jsme jen lidé.
A poslední - jistě jste poznala, že jsem zkopíroval váš příspěvek a pouze zaměnil slova žid a muslim. Výsledek můžete posoudit sama.

--- Citace: martindeporres kdy 27. Května 2009, 08:24:45 ---V Bibli určitě nikde nenajdete výzvu k  vedení permanentní svaté války proti "nevěřícím" jako je tomu v Koránu, kde je tato  válka oslavována  a přikazována jako cesta k tomu, aby se muslim dostal do nebe - blažení, kteří zemřeli na cestě džihádu.

--- Ukončit citaci ---

Povídejte to Amálekovi nebo Jerišským, případně uctívačům ašéry nebo baala. Vy jste tu Bibli moc nečetl, že?  ;) A to nemluvím o prorocích nebo žalmech

--- Citace: Scooolie kdy 27. Května 2009, 21:02:11 ---Zatímco Korán jasně vyzývá k zabíjení jinověrců a jednou z povolených forem džihádu je džihád mečem, pak v křesťanství nic takového neexistuje. Takový koncept prostě v křesťanské Bibli nenajdete.

--- Ukončit citaci ---

Obávám se, že křesťanská Bible (předpokládám, že myslíte pouze tu navážku na tradici, které někteří lidé říkají Nový zákon  ;) ) a křesťanství jsou v tomto dvě rozdílné věci. V křesťanství toho najdu o "džihádu" s mečem v ruce a křížem na plášti více než dost.

ari180:
Elazare : rozdiel je v tom ze vo svete je dnes jedna miliarda fanatickych moslimov ktori veria ze Koran im dava pravo na vrazdenia a sirenie Islamu akymkolvek sposobom-dnes v sucasnosti. Samozrejme aj Biblia obsahuje taketo pasaze a vyzvy,tie sa vsak tykaju historie a nikto sa ich nesnazi naplnit

Takisto krestanska Biblia, su tam mece, su tam krize. Ale kolko poznate krestanov ktori by preto v sucasnosti vrazdili alebo bojovali?

Inak k tej imigracii-10 percent francuzskej populacie su moslimovia. 70 percent trestancov vo francuzskych vazniciach su moslimovia. Vidite paralelu s Izraelom?

80 percent znasilneni vo Svedsku,Francuzsku,Norsku,Dansku maju na svedomi moslimski imigranti.

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 27. Května 2009, 21:40:56 ---
--- Citace: martindeporres kdy 27. Května 2009, 08:24:45 ---V Bibli určitě nikde nenajdete výzvu k  vedení permanentní svaté války proti "nevěřícím" jako je tomu v Koránu, kde je tato  válka oslavována  a přikazována jako cesta k tomu, aby se muslim dostal do nebe - blažení, kteří zemřeli na cestě džihádu.

--- Ukončit citaci ---

Povídejte to Amálekovi nebo Jerišským, případně uctívačům ašéry nebo baala. Vy jste tu Bibli moc nečetl, že?  ;) A to nemluvím o prorocích nebo žalmech

--- Ukončit citaci ---
Jericho, Amálek, Haman´s family, ašery a baalové a další se dá ovšem vysvětlit tím, že to byly jednorázové události, které prostě byly aktuální ve své době, kdy Šéf řekl "let´s go my folks!", ale nemají přesah do současnosti.

--- Citovat ---
--- Citace: Scooolie kdy 27. Května 2009, 21:02:11 ---Zatímco Korán jasně vyzývá k zabíjení jinověrců a jednou z povolených forem džihádu je džihád mečem, pak v křesťanství nic takového neexistuje. Takový koncept prostě v křesťanské Bibli nenajdete.

--- Ukončit citaci ---

Obávám se, že křesťanská Bible (předpokládám, že myslíte pouze tu navážku na tradici, které někteří lidé říkají Nový zákon  ;) ) a křesťanství jsou v tomto dvě rozdílné věci. V křesťanství toho najdu o "džihádu" s mečem v ruce a křížem na plášti více než dost.

--- Ukončit citaci ---

Křesťanskou biblí myslím komplet - Zákon i Novelu, což ovšem bráno ve svém celku samozřejmě dává Novele silnější postavení, minimálně v tom směru, že určuje pravidla interpretace zákona (tj. starého zákona).

Onu poznámku o svatém džihádu v křesťanském balení jsem samozřejmě čekal. A samozřejmě to nemusíte akceptovat - ale já jsem stoupence názoru, že ti, kdo prováděli svaté války byli heretici, odpadlíci, prostě přesně ti z Mt 7:21-23. Nejsem ten, kdo by je měl soudit, ale skoro se obávám, že se mohou ozvat u jejich Soudu ta slova: "Nikdy jsem vás neznal."

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi