Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Zaplavují křesťanskou Evropu - aneb Nenápadná okupace

<< < (6/30) > >>

sad:
Vazeny pane deporresi,
dekuji Vam za vyklad (obzvlaste ten k Tanachu me potesil)...
Domluvme se takto: zidovstvi i krestanstvi zna pojem svate valky, byt jej treba vyklada odlisne nez islam. Tim bych to uzavrela.
Vy se venujte svemu "hygienickemu" pojeti sveta; ja zase svemu; spolecne muzeme doufat, ze "vyhledove budeme vsichni stastni", na nicem jinem se asi neshodneme. A zrejme to neni problem nabozensky...
S pranim vseho dobreho
sad

martindeporres:
Milá sad
jsem rád, že jsem vás něčím potěšil, když už máte smutek v názvu.  :) Rozdíl je tento: V Bibli určitě nikde nenajdete výzvu k  vedení permanentní svaté války proti "nevěřícím" jako je tomu v Koránu, kde je tato  válka oslavována  a přikazována jako cesta k tomu, aby se muslim dostal do nebe - blažení, kteří zemřeli na cestě džihádu.  Pokoj a radost s Vámi.

Scooolie:
 Sad: Mýlíte se. V křesťanství (tedy v křesťanství, založeném na Bibli, ne v nějakých "derivátech" jako je katolicismus) koncept svaté války neexistuje. To je absolutní nesmysl. V tom citátu z Lukáše 19.27 se hovoří o tom, co udělá Bůh - je to prorocké podobenství. Rozhodně to není výzva pro lidi. Lidem jako vám by měli Bibli dávat na povolenku, abyste si s ní neublížili, když s ní neumíte zacházet(tedy nevíte, že příběh se čte celý, nevytrhává se z něj účelově jedna věta, která pak zcela obrací smysl)

sad:
Vazeny Scooolie,
pouze jsem vyjadrila nadeji, ze text ma nejake vysvetleni, cehoz se mi tez od p. deporrese dostalo.
Nevim proc se rozcilujete?
 Katolicismus je derivat krestanstvi? A kdo urci co je skutecne krestanstvi a co pouze derivat?
Preji Vam hodne uspechu pri vedeni tohoto fora.
Zidovskym pratelum predbezne chag sameach.

Vader:
Mila Sad, mam mnoho dobrych krestanskych pratel. V nasem pratelstvi plati zasada nehadat se o vecech nabozenskych. Sahnout oni mi na Nejvyssiho, nebo i na Mojzise, utrhnu jim hlavu a plivnu do krku. To stejne plati i vice versa, a to dokonce i mezi nimi. Ruzne krestanske smery tvrdi, ze oni jsou to prave krestanstvi a zbytek ze si tzv. Novy zakon prekroutil k obrazu svemu. Takze tohle tema je pro nas tabu. Dovedete si predstavit, jak by vypadaly nase mezilidske stavy a spoluprace na SW projektech ci systemacine, kdyby se pohadali Svedek, adventista, husita, katolik a zid ? To by byl takovy maly arageddon.
Summa : kazda cirkev pravi, ze je ta jedina spravna, a pokud se nechcete zblaznit, neptejte se proc. Pripomina mi to vetu ze Simpsonu : rozesli jsme se s nimi Ludskym schizmatem o svatem pravu chodit do kostela s mokrou hlavou, ktere jsme pozdeji odvolali, ale stejne je nesnasime.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi