Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Znáte někdo soudruha?
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 26. Února 2009, 21:08:02 ---
--- Citace: Scooolie kdy 26. Února 2009, 20:39:46 ---Zeptal bych se jinak: Bylo to vybočení z toho, jak se správně podle svého učení má ta instituce chovat - nebo to bylo přesné plnění jejího programu?
--- Ukončit citaci ---
Rozhodne to bylo plneni programu.
--- Ukončit citaci ---
Hele Vader, buď si přečtou Nový zákon nebo mlčej. Já jim taky nepíšu příspěvky do debat o hebrejštině nebo Talmudu. Prostě mluvit do věcí, o kterých nic nevím, se mi ekluje.
zoom:
Interpretace je problem, interpretace važený, ono Marx je také zajímavé čtení pro ekonomy. Všechno je to o interpretaci.
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 26. Února 2009, 21:42:54 ---Interpretace je problem, interpretace važený, ono Marx je také zajímavé čtení pro ekonomy. Všechno je to o interpretaci.
--- Ukončit citaci ---
Interpretace je možná u Marxe, kde to opravdu může být zajímavé čtení pro někoho. Ale u Lenina? Co tam chcete interpretovat na jeho spiscích, kde se otevřeně mluví o nutnosti diktatury proletariátu, ničení náboženství, nepřátelských tříd, zestátňování? Jak se tohle interpretuje tak, aby to přestalo být návodem k páchaní zločinů? Dá se tak také interpretovat Mein Kampf?
A naopak - předveďte mi interpretaci Nového zákona, která ospravedlňuje vraždění. To se totiž dá ospravedlnit jen odkazy na Starý zákon (na tresty za čarodějnictví, atd.). Skutečný křesťan ale ví, že Starým zákonem nesmí být v této části vázán, protože Ježíš říkal něco zcela jiného.
daniel lehotsky:
Zid Jezis povedal,,vsetko je laska"
Zid Marx povedal,,vsetko su peniaze"
Zid Freud povedal,,vsetko je o sexe"
Zid Einstein povedal,,vsetko je relativne" presne tak je to(aj)o interpretacii. ;).
Scooolie:
A to je právě ten omyl. Protože Bůh není relativní, ale absolutní, tak ani Jeho vůle není relativní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi