Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Etrog.

<< < (2/7) > >>

Jicchak:
Já jsme ještě minulý týden viděl nějaké prodávat, problém je že to není ovoce klasicky k sehnání a kromě svátku sukous kdy jsou tak dvacetinásobně předražené je lze sehnat pouze náhodou. Nejdůležitější je aby nebyli křížené s citrőnem, to s emi ejdnou stalo, po svátku jsme esrog rozřízl a hle polocitrón, nicméně mám to štěstí že kupuji esrpogy i dětem a pokaždé uchopí projistoty i je a úprostřídáme se takže to dopadlo dobře.

kastanekjan:
Děkuji za odpověď. Jestli mohu ještě mít další dotaz, rád bych se zeptal, kde se Etrog dá koupit, ještě jsem ho nikde neviděl. Patrně ve speciál. obchodě, a jestli by mě prodali, nejsem-li členem obce ? A jak se prosím po rozkrojení pozná, že to není "čistokrevný" Etrog ale křížený ? A je tu další nebezpečí, některé citrusové plody nemají jádra, doufám, že Etrogy jádra mívají. Potřeboval bych kosher jádra abych měl kosher rostliny a snad i někdy kosher plody.
Děkuje a zdraví
Jan Kaštánek

Elazar:
Etrog vypadá po rozkrojení úplně jinak - má oproti citrónu při rozkrojení mnohem silnější slupku. Zatímco u citrónu je silná pár milimetrů a pak je hned dužnina, u etrogu je to mnohem více.

https://www.citrusvariety.ucr.edu/citrus/ethrog.html

Jicchak:
To je naprosto přesná odpověď, esrog nelze poznat zvenčí jen po rozkrojení, já je ale nekrájím tak jako na obrázcích na které vede link ale na kolečka.

Vader:
Etrog rezany napric. Posila r. Jicchak Seifert.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi