Já mám stále takovou představu, že v ČR se přece musí slavit svátky Sukot a bez etrogů by to asi moc nešlo (?). A ty by po svátcích měly zůstat a je-li povoleno z nich urobit marmeládu, mohly by snad být i zasazeny do země. Ty etrogy se přece musí do ČR pro tyto svátky dovážet a z toho taky jsem se hloupě ptal, kde se dají koupit, je-li to v Praze v nějakém speciál. obchodě, a jestli by i mě ev. mohl být nějaký prodán. Taky z té záplavy plodů - pochopil jsem už konečně, že je to v Izraeli - a z toho, že se pak po svátcích různě zpracovávají, se dá usoudit, že už by pak bylo možno např. 20 či 30 kousků dát do krabice a poslat. Otázka je, kdo by to udělal a samozřejmě by se to nechtělo zadarmo - na kolik by to přišlo, a jestli by v tom nebyl bezpečnostně - organizační problém. Při posílání semen by to musela být důvěryhodná osoba, někdo cizí by nám tam mohl přibalit semena citronu a kdo to pozná ? To tedy v případě, že se etrogy do ČR nedováží. Ale proč by se nedovezly - třeba i z Maroka nebo myslím i z Kréty ? Mám dojem, že z těchto zemí, z míst, která jsou patrně pod kontrolou aby bylo vše jak má být, se dováží i do Izraele. Pak by stačilo zjistit kontakt a zepár beden objednat pro svátky Sukot v ČR. Ale já si stále myslím, že toto se zřejmě děje, jen to není na pohled nikde vidět. Ale mohu se i mýlit, jelikož nic nebývá tak jednoduché, jak si zprvopočátku představujeme.