Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Násilí páchané na dívkách a ženách
zoom:
Zkušenosti jsou všelijaké a nemusí to být zrovna manžel té pani, která kráčí s taškami a dětmi, ale záleží vždy na tom, co takový člobrda odkoukal doma a je celkem jedno, jestli je charedi, masorti anebo chiloni. Jsou muži, kteří se chovají bezvadně a jsou tací kteří jsou .... no však víte. Hlavně každý si to umí zabalit do ideologie podle své potřeby, někdo řekne náboženské tradice, jiný třeba fotbal a jiný počítače. Takže kdo chce být OK ten je OK a kdo nehce, ten není. Ale jsem přesvědčená, že model chování je dán zkušeností z domu. Pojetí islámu je jaké je, judaismu a současné evropské kulturní tradici na hony vzdálené. Jinak jen tak mezi námi, křesťanství se na ženu dívalo také jako na nádobu hříchu a chování k ženám také nebylo nic moc. No a králové se ke svým manželkám královnám také ne vždy chovali perfektně - v dějinách nalezneme mnoho příkladů.
Samuel:
Však já, to co píšete zoom, vím. Také jsem uvedl, že to není vztaženo na jen tu jednu a rozhodně ne celou komunitu. Jen mě k tomu trochu vyprovokovala ta "královna" rabbi Jicchaka. A i přesto, že samozřejmě vím, jak se králové mnohdy ke svým královnám chovali, mám nějak v povědomí, že by to mělo být jinak :)
Samozřejmě jsem tam viděl i případy opačné, kdy si na trávníku celá rodina s dětmi krásně hrála a byla z nich cítit taková spokojená idyla.
daniel lehotsky:
To Zoom)premyslal som nad vasim,,slachetnym"hrdinom,tak ma napadlo,nemyslim teraz konkretne,ale vseobecne,ze vyznam tychto slov uz dnes vymizol.Len rozdiel medzi uslachtilym(v sebe a k sebe)a slachetnym(ku druhym)sa dnes uz asi vobec(alebo strasne malo)rozumie.Podla mna(nielen) zuslachtujuci ukol,praca,triebrienie nabozenstiev(zas podotkynam,nie vsade a vzdy)zoslabol.Kamarat raz namaloval obraz(samozrejme hned som ho musel mat ;))je na nom hlava Josuu(vzhladom na to ze mal,,krestanske"obdobie tvorby)a pod nim skrkvana dolarovka.A nazval ho ,,modla (v tomto vyzname,nie idolatricka),strieda modlu.asi tak.
zoom:
Daniel, myslim, ze odpovidate Zine.
daniel lehotsky:
neva. :).Zivot je ajt pekny. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi