Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Násilí páchané na dívkách a ženách
Vader:
Jsem rad za si rozumime ;D Lec zpatky k tematu :
uz se vam taky stalo, ze zbita nebo ponizena tyrana zena vas se slzami prosila, abyste nevolali policii ? Myslite, ze to je typicky vzorec chovani obeti ? Jestli ano, pak dlouhodobe tyrane nebo vsech ? A jakou merou k tomu vsemu prispiva, je-li zena vychovavana v prisne muslimskem prostredi, kdyz uz tu byla rec o jednom konkretnim pripadu ?
Samuel:
Ne takto doslova, ale omlouvání tyrana jseem zažil.
Myslím, že to je typický obrázek oběti, která je k násilníkovi nějakým způsobem především psychicky vázána. Může zde hrát roli strach o děti.
Asi bych řekl že typičtější to bude pro dlouhodobě trýzněnou osobu, ale někdy to trýznění také muselo začít, že ?
Jistě, přísně muslimské prostředí se svým zařazením ženy na žebříčku až někam daleko za muže v tom bude hrát jistě velkou roli. Ale toto není asi jen "výsadou" islámu. Předpokládám, že existují i další prostředí se specifickými metodami výchovy a upozaďování významu ženy, které budou stejně "příhodné" pro takové jevy.
Zina:
Nezažila jsem takovou situaci,ale četla jsem pojednání psychologu.Přesně vám jsou schopní popsat začátek psychického doslova teroru až po fyzické napadení.Je to k nevíře,jak muž(většinou jde o muže)ženy jsou vyjímkou,ale jsou také,dokáže zlomit bytost,kterou má rád.Většinou to tvrdí a jěště tomu věří.Většinou jsou napadány ženy snadno ovladatelné.A také hodně upnuté jen na muže.(Tím naprosto nic nemyslím).Pro každou ženu by mělo být varováním napadení a poté prosby na kolenou atd.
Když ještě jsou např. muslimky,ta situace je neřešitelná.Otec,manžel a bratr rozhoduje vždy a všude.Já bych řekla,že v těchto zemích ke doma každý muž králem.Alespoň to tak na mne působí.
Jicchak:
Muž má být doma králem ale nesmí zapomenout že žena je královna. Svět má v lidském soužití i mezi nejbližšími moho vratkých skulin.
Samuel:
Vúbec nechci tvrdit, že to musí být Váš případ rabbi. A už vůbec nechci tvrdit, že se toto chování nevyskytuje i u jiných komunit, ale když jsem v Jerusalemu viděl opravdu mnoho charedim rodin, kde muž jde obrazně řečeno "s rukama v kapsách" a za ním 10 kroků cupitá žena ověnčená dětmi a nákupními taškami, bylo mi trochu smutno. Ty ženy opravdu připomínaly všechno možné, jen ne královny ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi