Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Jak by mel Izrael fungovat ?

<< < (9/10) > >>

kjan:
Politika Izraele se v poslední době změnila.  Asi hodlá opustit zajordánské osady a z opuštěných domů se stanou nové odpalovací rampy.  Fatáh není lepší Hamásu.

Scooolie:
"Zajordánské osady" - nerozumím, o čem je řeč? :o

Dan:

--- Citace: Scooolie kdy 25. Července 2009, 20:48:24 ---"Zajordánské osady" - nerozumím, o čem je řeč? :o

--- Ukončit citaci ---

Asi myslel predjordanské  ;)

kjan:
Ó, sorry, mea culpa maxima.  Je to západní břeh řeky Jordán, jinak samozřejmě Judea a Samaří, však víme. Předjordání je docela blbost.
Šalom,
Kjan

santos:

--- Citace: Elazar kdy 30. Března 2009, 10:50:29 ---
--- Citace: vlákno kdy 29. Března 2009, 23:14:31 ---O zahraniční politice státu Izrael něco přece jenom vím, až prodělá nějakou výraznou změnu, tak mě zbuďte. ;)

--- Ukončit citaci ---
  ;)

--- Ukončit citaci ---
Takže poďme nato. Urobme si zahraničnopolitickú analýzu Stredného východu s ohľadom na štát Izreael.
No čo ide. treba povedať že takzvané "arabské jaro" čo sú takzvané arabské nepokoje a revolúcie v arabských štátoch v niektorých štátoch viedli k povaleniu autokratických povedzme až diktátorských vláddcov ale s výhľadom nastolenia vlád ktoré budú oveľa menej sekulárne a oveľa viac predchnuté arabským nacionalizmom a islamským fundamentalizmom.
že mám pravdu dokazuje porevolučné zhoršenie vzťahov medzi Eygyptom a Izraelom. je tu jasne vidno poviem to po lopate lebo nietorí ľudia sú nechápaví že Mubarak bol určite pre Egypt lepšia alternatíva ako Vláda Muslimského bratsva k kontaktami na AL:KAJDU ktorá sa pravdepodobne zanedlho v Egypte chopí moci.
To isté sa týka aj Líbye.
Kaddáfí tu bola jasná protisislamská sila ktorá ešte stále vzdoruje útokom islamských fundamentalistom dokázateľne napojených na AL-KAJDU. Ako som už vyššie spomenul možno by bolo pre budúcnosť Izraela lepšie keby Kaddáfí prežil je tu výhľadove možnosť uznania Izraela ako štátu od Gaddáfího vlády,  a možno neskôr sa pokúsil zvrátiť situáciu v regióne a odstavil od moci silne moslimské protizraelské sily ktoré sa chytajú vlády v Líbyi.
Čo sa týka Jemenu tiež takzvané arabské jaro chce zvrhnúť prezidenta Sáliha bojovníka proti Al. Kajde a západ aj tu pomáha Al- kajde a je proti prezidentovi Sálihovi.
To isté aj Sýria. Ak povalia Asada myslíte si že nová vláda bue ústretovejšia k štátu izreael? Síce ani Asad nie je ktovie čo formálne Izrael neuznal ale čo je dôležité nie je tu takzvaná horúca vojno t.j. nebojuje sa so Sýriou. Možno po páde Asada a nástupu k moci silných islamských skupín to nebude pre Izrael Ružové. To je môj názor. Ak máte opačný názor rešpektujem ho ale s ním nesúhlasím. Ďakujem.
PS: Vlastne som tým chcel naznačiť že každfému je jasné akú by mal izrael robiť zahraničnú politiku ak nechce dopadnúť zle a to:
po 1- podporovať Gaddáfího
po 2- podporovať Sáliha
po 3- podporovať Assada

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi