Judaismus > Recepty

PESACH 5769

<< < (5/6) > >>

Eva:
Mila p. Zoom, mate pravdu, my sme si nezvykli ze je mozne pouzit ocot. Ked to prelozime z hebrejciny "chomec" a "chamec", zneje to rovnako ale prve z nich je povolene a druhe zakazane pouzivat. 

gvodrazka:
 :D

Od firmy King´s Solomon vřele doporučuji tvrdý trvanlivý hovězí salám (košer Francie) - vynikající ňamka a pamls. :-*
Fyzicky k sehnání na pražské obci (zde se prodává s upozorněním, že jde o kitnijot - takže rychle si smlsnout do Pesachu a pak až po něm) ;)

gvodrazka:
 :'(

Hrozná zpráva pro milovníky jahod.

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3696570,00.html

zoom:
No to je skutečně horor. Jahody jsou ted docela levné a dobré, tak jsem je několikrát koupila a dělala lecjaké dobroty. Ještě že jahody v Čechách snad budou ochráněny těchto dramatických situací. No nic. Každopádně díky za info.

Eva:
Delicates ktory je mozny pouzit cely rok, nielen na pesach. Ale pozor, bomba kaloriot!

1 liter sladkej smotany  (je mozne pouzit parve)
1 pohar cukru (200gr)
3 sacky vanilkoveho cukru
3 sacky zelatiny

1. smotanu s cukrom a s vanilkovym cukrom dame na ohen. Pocas staleho miesania privedieme az skoro na bod vrenia. Dame vychladnut asi 20 min.
2. zelatinu rozpustime v pol pohara vody na ohni. Zelatinu pridavame do sladkej smotany a dobre zmiesame. V ladnicke nechame vychladnut asi 15 min.
3. prelejeme vychladnutu ale tecucu masu do tortoveho plechu (24cm)
4. nechame chladit najmenej 4-5 hodin

poleva
mrazene lesne plody, 1/3 pohara sladkeho vina, 1/3 pohara cukru varime spolu, nechame  to zhustnut (asi 20 min. varenia)

Dobru chut!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi