Judaismus > Recepty
PESACH 5769
Eva:
Mila p. Zoom, mate pravdu, my sme si nezvykli ze je mozne pouzit ocot. Ked to prelozime z hebrejciny "chomec" a "chamec", zneje to rovnako ale prve z nich je povolene a druhe zakazane pouzivat.
gvodrazka:
:D
Od firmy King´s Solomon vřele doporučuji tvrdý trvanlivý hovězí salám (košer Francie) - vynikající ňamka a pamls. :-*
Fyzicky k sehnání na pražské obci (zde se prodává s upozorněním, že jde o kitnijot - takže rychle si smlsnout do Pesachu a pak až po něm) ;)
gvodrazka:
:'(
Hrozná zpráva pro milovníky jahod.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3696570,00.html
zoom:
No to je skutečně horor. Jahody jsou ted docela levné a dobré, tak jsem je několikrát koupila a dělala lecjaké dobroty. Ještě že jahody v Čechách snad budou ochráněny těchto dramatických situací. No nic. Každopádně díky za info.
Eva:
Delicates ktory je mozny pouzit cely rok, nielen na pesach. Ale pozor, bomba kaloriot!
1 liter sladkej smotany (je mozne pouzit parve)
1 pohar cukru (200gr)
3 sacky vanilkoveho cukru
3 sacky zelatiny
1. smotanu s cukrom a s vanilkovym cukrom dame na ohen. Pocas staleho miesania privedieme az skoro na bod vrenia. Dame vychladnut asi 20 min.
2. zelatinu rozpustime v pol pohara vody na ohni. Zelatinu pridavame do sladkej smotany a dobre zmiesame. V ladnicke nechame vychladnut asi 15 min.
3. prelejeme vychladnutu ale tecucu masu do tortoveho plechu (24cm)
4. nechame chladit najmenej 4-5 hodin
poleva
mrazene lesne plody, 1/3 pohara sladkeho vina, 1/3 pohara cukru varime spolu, nechame to zhustnut (asi 20 min. varenia)
Dobru chut!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi