Judaismus > Recepty
Játra v sádle
Eva:
Mila Zoom, husie jatra mozte kupit v Mega. Je to dovoz z Madarska, potvrdene z Madarskeho rabinatu ze je to koser. Vacsinou dovoz je pred velkymi sviatkami (Pesach a Rosh ha Shana). Stehna a prsia najdete cely rok mraznickach. Bolo obdobie asi pred dvoma alebo troma rokmi ked protestovali "zeleni" proti vykrmovaniu husi (ze je to nehumanne nasilu krmit hus aby pecen sa zvacsila) a preto v Izraeli prestali polnohospodari sa zaoberat opaterou a predajom husi na domacu spotrebu.
Husacia pecen (jatra) je v Izraeli velmi draha. Povazuje sa to za delikates.
zoom:
Já vím, že se dají koupit v Izraeli, ale protože je to tak strašně drahé tak to nekupuju, protože na svátky je u nás vždy cekem dost lidí a tak dát každému drobeček husích jater jako "vzpomínku na galut" mi připadá nevhodné, takže kouzlím s krůtími anebo kuřecími játry. :) Ale asi je jednou přecejen koupim, když jste mě tak naladili. PURIM SAMEACH.
dudusko:
--- Citace: magda kdy 9. Března 2009, 23:40:41 ---Mila Zoom, husie jatra mozte kupit v Mega. Je to dovoz z Madarska, potvrdene z Madarskeho rabinatu ze je to koser. Vacsinou dovoz je pred velkymi sviatkami (Pesach a Rosh ha Shana). Stehna a prsia najdete cely rok mraznickach. Bolo obdobie asi pred dvoma alebo troma rokmi ked protestovali "zeleni" proti vykrmovaniu husi (ze je to nehumanne nasilu krmit hus aby pecen sa zvacsila) a preto v Izraeli prestali polnohospodari sa zaoberat opaterou a predajom husi na domacu spotrebu.
Husacia pecen (jatra) je v Izraeli velmi draha. Povazuje sa to za delikates.
--- Ukončit citaci ---
Taxem trochu prolustroval místní síť potravin, a kupodivu. Mají husí játra ve vlastním sádle v síti prodejen potravin "Hruška". Jen je nutné, aby si je příslušný vedoucí potravin objednal z nabídky rozvozu. Tohle platí pro rozvoz v JM kraji (Břeclav, Kyjov, Hodonín), jak to mají jinde, nevím. Ověřím výrobce, je to česká firma.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi