Judaismus > Recepty

Játra v sádle

(1/2) > >>

lechem:
Zdravím,

Dostal jsem od tety kačera velkého jako labuť. Zatím jsem ho jen rozporcoval a dal zamrazit, ale játra má obrovská snad 1/2 kg, a sádla z něj bude možná i litr. No a protože mám moc rád kachní a husí játra v sádle (myslím sádlo husí, či kachní), chtěl bych si je udělat, tak jak se prodávají u Salomona (ta cena, ta cena  :-[ ). Jednou jsem se o to už pokusil, bylo to moc dobré, ale nebylo to úplně ono. Konzistenčně to dopadlo skvěle, ale na chuti něco chybělo. Zřejmě chybí nějaké koření.
         V literatuře jsem neuspěl, takže prosím znalé o pomoc.

Díky, zmlsaný Lechem.

Eva:
Neviem ako predavaju pecen (jatra) u Solomona ale moji priatelia a rodina maju velmi radi co ja zvyknem prichystat. Je to velmi jednoduche a vsetci si na tom pochutnavaju.

Davam  do pyrexovej misy pol pohara vody a polozim pecen do stredu. Okorenim len ciernou paprikou a obalim misu alobalom. Dam to do vyhriatej truby piect a za 15-20 minut alobal otvorim a necham dopiect bez prikrytia aby pecen dostala farbu. Budete prekvapeny ake mnozstvo sadla (masti) najdete v mise. Aby ste si trubu nezaspinil, odoberte z mnozstva sadla, lebo sadlo velmi strieka na strany.

Dobru chut.

lechem:
Prosím, co je to černá paprika? Máme zde ve střední Evropě ekvivalent?

Lechem

Eva:
cierna paprika je pepr. Velmi malicko okorenit.

chag sameach

zoom:
Vážení s těmi játry to je snad provokace, já jsem jedla husí játra naposled někdy v roce 87 v Budapešti. Vzpomínky mám dodnes. Husí sádlo jsem tu a tam potkala i v Izraeli ale to už je také asi 10 let. No alepoň virtuálně....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi