Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Cesta do Izraele
Eva:
Adam je velmi dolezite aby ste mali letenku spat. Ak budete mat zaujem o dlhsi pobyt nez mate na letenke vypisane, nie je problem predlzit si pobyt ked uz tu budete. Je tu predstavenie Ceskej aerolinky a samozrejme EL-AL.
V kazdom pripade Vam doporucujem urobit si plan kam chcete ist, co chcete vidiet a podobne. Nenechat to len na poslednu chvilku alebo spoliehat sa ze pri prilete uvidite akym smerom sa poberiete.
Porozmyslajte pred Vasim rozhodnutim, mozte sa obratit tu na clenov ktori ziju v Izraeli a urcite Vam s radostou pomozu a poradia.
zoom:
Možná také není od věci si všechno ověřit na zastupitelských úřadech zemí, které chcete navštívit a tak získáte nejpřesnější informace o tom, co musíte, co můžete a co nesmíte.
Scooolie:
Tak tak. Dobrý rozcestník je tento článek na webu Zamini
https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/blizky_vychod/izrael/index.html
Eva:
Scoolie tato stranka je vyborna na informacie. Kazda turisticka agentura by to mala turistom priamo s letenkou dorucit.
Ale aj tak doporucujem Adamovi aby pred odletom si urobil ulohy. Prisiel s planom co chce vidiet, kde je mozne nocovat blizko navstevneho miesta a pod. Izrael je maly stat ale treba prist pripraveny. Miesta ktore eventuelne chce navstivit aby neboli pre civila zakazane alebo nebezpecne.
leho:
--- Citace: lechem kdy 6. Března 2009, 10:46:27 ---Zdravím,
jen drobná výstraha.
Na dobrovolnictví pro IDF si dejte pozor, protože občanům ČR není dovolena služba v zahraničních ozbr. složkách. ...
--- Ukončit citaci ---
Tohle je zajímavé a už jsem byl informován, že bych teoreticky mohl být i jako americký občan stíhán kvůli mé službě v US Army coby československý občan v letech 1989-1993. Ohledně promlčení už si nejsem jistý, ale někde jsem četl, že promlčen by byl můj trestný čin v případě, pokud bych pobýval v Čechách nejméně deset let od jeho spáchání, což jsem rozhodně nepobýval. Jsem tedy zvědav, zdali budu při nějaké své příští návštěvě v mém minulém domově zatčen...
PS: Jinak přeji Adamovi šťastnou cestu a hlavně návrat. Já jsem byl v Izraeli před 17 lety a je to skutečně krásná země...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi