Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Cesta do Izraele
AdamB:
Ahoj,
rád bych jel na prázdniny do Izraele. Plánuji tam odletět v druhé polovině června a návrat nechat otevřený. Pár týdnů bych byl rád na jednom místě (např.: kibbutz) a dalších několik týdnů cestoval po Izraeli a dalších zemích (Egypt, Jordánsko, Libanon)
Jelikož studuji, potřebuji cestovat s rozumnými náklady. Přemýšlel jsem o kibbutzu přes agenturu, nebo o práci na farmě přes WWOOF ( https://www.wwoof.org.il/ ). První možnost vypadá nejjistěji, nicméně poplatek za zprostředkování izraelskou agenturou mi nepřijde, na to že tam budu maximálně pár týdnů, zrovna malý.
U WWOOF se zaplatí v přepočtu několik set za dání kontaktu na farmáře, pak probíhá domluva osobně a nemusí se do toho tahat agentura. Ovšem WWOOF nic, než daní kontaktů negarantuje.
Narazil jsem taky někde na práci, jako dobrovolník pro IDF.
Máte někdo s takovým pobytem v Izraeli zkušenosti?
Jak je to se vstupem do Izraele? Je problém mít v pase razítko z Maroka a nemít koupenou zpáteční letenku ani rezervovaný hotel? Funguje pohyb mezi Izraelem a Jordánskem, Egyptem, Libanonem popř. Sýrií bez větších problémů na hranicích?
za reakce děkuji
Vader:
--- Citace: AdamB kdy 5. Března 2009, 17:53:33 ---Je problém mít v pase razítko z Maroka a nemít koupenou zpáteční letenku ani rezervovaný hotel? Funguje pohyb mezi Izraelem a Jordánskem, Egyptem, Libanonem popř. Sýrií bez větších problémů na hranicích?
--- Ukončit citaci ---
Tak tou Syrii a Libanonem jste me nechte pobavil.
Ale nenechte se odradit, garantuji vam, za vam zde nekdo kvalifikovane odpovi. Tedy - necht promluvi Zoom, Gugi, Samuel a dalsi ;)
Eva:
Ja som sice nebola pozvana reagovat, ale neda mi to cakat nez sa niekto ozve. Dostala som dojem ze tento mladenec nema dost informacii o Izraeli, ja tu zijem uz dlho a neraz sa mi stalo ze ked stretnem prave z Ciech a Slovenska mladych ludi, oni nemaju ponatia co sa tu deje a su rozhodnuti robit si zazitky ktore su velmi nebezpecne.
Po navsteve v Izraeli nedoporucujem Vam skusit navstivit ziadne arabske staty lebo vchod do nich dostanete ale ci budete moct vyjst???to teda Vam neradim aby ste riskoval. A este k tomu ked budete sam, tak nikto nebude vediet co sa Vam mohlo udiat.
V Eilate je mozne si zadovazit vylet do Jordanska (do Petry), tam by Vam nerobili problem ze ste bol v Izraeli ale v kazdom pripade nerobte ten vylet sam ale cez turisticku kancelariu.
Mnohi mladi prichadzaju pracovat do kibucov ale to sa robi cez agentury. Moja neter zijuca v Cechach to neraz urobila, bola stastna, stretla vela mladych a zaujimavych ludi z celeho sveta.
Libanon a Syria su nase najvacsie nepriatelske krajiny. Vsetko zlo ktorym trpime prichadza odtial.
Dufam ze som Vam nevzala chut od navstevy v Izraeli. Je to krasna a zaujimava krajina s mnohymi problemami.
סליחה שענית במקומכם אבל לא יכלתי להתאפק
Samuel:
AdameB, jste šťastný člověk, že máte ještě dost času a můžete ho věnovat poznání Israele. Mohu li radit, nekomplikujte si život a situaci tím, že budete mít snahu stihnout během jedné cesty nejen Israel, ale i všechny sousední země.
Příliš přátel Israele byste zde nenašel. A rozhodně byste musel mít dva pasy a jak zde psala magda, mohl by Vám vzniknout problém se dostat zpět do Israele.
Já b-hužel tolik času jako vy nemám, ale mít jej, věnuji jej celý jen Israeli. Věřte, že i přesto, jak je to malá země, je toho zde k vidění tolik, že to za prázdniny možná ani nestihnete.
AdamB:
Díky za názory. Věřím, že bych mohl cestovat Izraelem celé měsíce a stále mít co poznávat. Možná to není vhodné psát do vyloženě proizraelského fora, nicméně rád bych se seznámil i s názory lidí z druhé strany barikády a viděl na vlastní oči místa, kde probíhaly ozbrojené střety posledních desetiletích mezi Izraelem a arabským světem. Mimo toho jsou mnohá významná místa židovské historie právě na arabském území.
Nikde není psané, že musím odlétat z Izraele, klidně můžu využít některého jiného letiště např. v Káhiře.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi