Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
mleko ne-mleko a maso
petahyah:
--- Citace: zoom kdy 9. Března 2009, 23:01:23 ---To je nadmiru zabavne, jak si tu purimove menagenujeme na nervy :) . Ja nevim, proč je to tak těžké pochopit a přijmout. Ale myslím, že by Petahyah měl někoho opravdu chytrého a zkušeného požádat o studijní plán, aby v tom tak netápal. Pak by mu to všechno přišlo logičtější.
Ovšem s tím slanečkem jste to bezvadně odhadl. Nabízí se ještě otázka co s takovým slanečkem v sedmém roce. ::)
No ještě jednou CHAG SAMEACH,
--- Ukončit citaci ---
Já už jsem se v mládí nastudoval dost, čím víc mě ti "chytří a moudří" učili, tím více jsem pochyboval. Teď už jsem na studium moc starý a sklerotický.
menagen:
--- Citace: zoom kdy 9. Března 2009, 23:01:23 ---Ale myslím, že by Petahyah měl někoho opravdu chytrého a zkušeného požádat o studijní plán, aby v tom tak netápal. Pak by mu to všechno přišlo logičtější.
--- Ukončit citaci ---
To bez debaty. Mě by to koneckonců taky neuškodilo. Otázkou zůstává, kde někoho takového sehnat...
--- Citovat ---Ovšem s tím slanečkem jste to bezvadně odhadl. Nabízí se ještě otázka co s takovým slanečkem v sedmém roce. ::)
--- Ukončit citaci ---
To ještě neviděli rybářskou loď s nápisem "OTZAR BEIT DIN"?
Co šmita, ale představte si, jak na budou v rybárně zírat, až budu vyžadovat potvrzení, že jejich slaneček je "jošon" :D
zoom:
Petahya : nesouhlasím s Vámi, že věk je na zábranu a podle Vašeho projevu jistě nejste sklerotický. Směle do toho, učení je právě nejlepší lék proti skleróze vždyť i tohle pošťuchování, které tady provozujeme virtuálně je také dobré pro zdraví.
Menagen: vzhledem k místu, kde menagenujete není nic jednoduššího. A poradit se máte s kým, jen se zeptat.
Elazar:
--- Citace: petahyah kdy 9. Března 2009, 23:11:08 ---
--- Citace: zoom kdy 9. Března 2009, 23:01:23 ---To je nadmiru zabavne, jak si tu purimove menagenujeme na nervy :) . Ja nevim, proč je to tak těžké pochopit a přijmout. Ale myslím, že by Petahyah měl někoho opravdu chytrého a zkušeného požádat o studijní plán, aby v tom tak netápal. Pak by mu to všechno přišlo logičtější.
Ovšem s tím slanečkem jste to bezvadně odhadl. Nabízí se ještě otázka co s takovým slanečkem v sedmém roce. ::)
No ještě jednou CHAG SAMEACH,
--- Ukončit citaci ---
Já už jsem se v mládí nastudoval dost, čím víc mě ti "chytří a moudří" učili, tím více jsem pochyboval. Teď už jsem na studium moc starý a sklerotický.
--- Ukončit citaci ---
To je zajímavé, jak některé věci si pamatujete mimořádně dobře. ;D
Vader:
--- Citace: Elazar kdy 12. Března 2009, 07:52:14 ---To je zajímavé, jak některé věci si pamatujete mimořádně dobře. ;D
--- Ukončit citaci ---
Pravdu dite. IMHO je Petahyah jen zapskly (neni na mne soudit ho proc, treba ma opravdu duvod), nikoli skleroticky.
Zoom radila dobry lek : ucit se (psano jednou, nikoli 3x :D )
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi