Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Zákaz pochodu proti sionismu

<< < (9/76) > >>

Vodník:

--- Citace: Vader kdy 19. Února 2009, 09:12:54 ---Vodniku, nevim, jestli jste pri vasem pobytu v Holandsku nenacichl "demokratickymi principy", ale tady jsou ucely demonstrace extremistu vzdy jen kourovou clonou.
--- Ukončit citaci ---
Nejprve poznámka zcela osobní: "načichnout" ideologií - to je příšerně totalitní dikce, takže se mi ježí všechny chlupy! Pokud se Vám podaří se tomu vyhýbat, uděláte mi radost, pokud ne, taky dobře...

Ano, "načichl" jsem už dost dávno "demokratickými principy" a už jsem několikrát vyjádřil podivení, že leho je ještě po 20 letech v Americe vůči nim imunní. To je totiž tak: já jsem přesvědčený monarchista, ale uvědomuju si, že za současných historických podmínek je nějaká skutečně posvátná monarchie utopií (proto jsem přestal podporovat i české monarchisty). Nevím, jakého hnutí jste zastáncem Vy (onehdá jste tu hájil národnostní stát, což rovněž nemá s moderní "demokracií" nic společného), ale já jsem dospěl k pevnému přesvědčení, že ten příšerný systém, ve kterém žijeme, a který se lživě nazývá "parlamentní demokracií", je pořád nejmenší zlo ze všech momentálně možných, rátajíc v to i evt. pravoslavnou monarchii, kdyby ji v Rusku experimentálně chtěli zavést. A proč? Inu proto, že v soukromí si můžeme myslet co chceme, ale na veřejnosti, ve veřejném životě tento systém (zatím) garantuje to, že si nebudeme dávat na potkání po hubě - kommunisti s antikommunisty, sionisti s antisionisty, fašisti s antifašisty, muslimové s atheisty atd. Proto tento systém a jeho zákony podporuji. Svoboda demonstrovat za legální cíl (a demonstrace proti sionismu takovým legálním cílem je!) nesmí být omezena "kádrovým profilem" žadatele nebo domnělým skutečným (nelegálním) cílem - pouze v momentě, když by se tento nelegální cíl veřejně projevil, má státní moc právo, ba povinnost zasáhnout. Dřív ne!! To je demokracie!

V USA jsem v r.1982 viděl demošku proti nukleárním zbraním - pochodovali tam i íránští uprchlíci, Palestinci, gayové a lesbičky. O měsíc později pochodovali po Páté avenue za svá práva gayové a lesbičky - s nimi tam šlapali Palestinci, íránští uprchlíci a antinuklearisté. Tak to chodí ve svobodném světě. Máte pocit, že by demokracie v USA byla v nebezpečí? ( >:( já ano, ale nikoli díky těmto demonstrantům...)

Tož neračte se urazit, milý Vadere, ale pro demokracii představujete Vy nebo leho mnohem větší potenciální nebezpečí než já. Na základě Vašeho nebo lehova způsobu uvažování bych Vám nebo lehovi musel apriori (třeba i protizákonně) zakázat demonstrovat ("Jó, jó, vy sice tvrdíte, že je to na podporu Israele, ale my víme, co jste zač!!"). Tímto přístupem činíte první kroky k demontáži tohoto systému, který, opakuji, je mi přes všechny lži a nešvary zatím stále dost drahý ne to, abych ho bránil. A bráním ho právě tím, že přiznám komukoli demonstraci s legálním cílem, bez ohledu na to, je-li kommunista, nacista, pravoslavný, cikán nebo Žid. Naopak: demonstraci na podporu stalinské varianty kommunismu, nacismu nebo legalisace pedofilie bych zakázal (nelegální cíle) bez ohledu na to, zda ji svolává kommunista, nacista, pravoslavný, cikán nebo Žid. Tím, že Vy byste toto právo chtěli někomu upřít na základě jeho názorového profilu, tento systém uvádíte v nebezpečí.

--- Citovat --- Budu zase za toho zleho s cigaretou v puse a sniperkou v ruce, ale ja jsem za to rozhodnuti magistratu Plzne vdecny.
--- Ukončit citaci ---
No to, nezlobte se, opravdu jste. A Vaše vděčnost je z hlediska udržení tohoto systému hodně krátkozraká.

Vodník:

--- Citace: martindeporres kdy 19. Února 2009, 13:00:10 ---Asi si pořád lehce nerozumíme. Nevadí. Jsem zastáncem toho, dát kterémukoliv politickému hnutí tu samou míru svobody, jakou ono samo přiznává druhým, nebo přiznávalo, když bylo u moci.  Tak trochu ve smyslu oko za oko.
--- Ukončit citaci ---
Nevím, jestli si rozumíme nebo ne, ale s tím nemohu souhlasit, protože to implikuje bezbřehou svobodu pro pedofily. Jsem zastáncem toho, co říkal Elazar - svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Pokud někdo chce protestovat proti válce v Iráku, tak mě jako magistrátního úředníka nesmí zajímat, jestli se jmenuje Karol Sidon nebo Erik Sedláček. Naopak - pokud té demonstrace zneužije k veřejnému hlásání a propagaci myšlenek, které se s demokracií neslučují, pošlu na něj policajty, ať se jmenuje Karol Sidon nebo Erik Sedláček.

--- Citovat ---Např. jakou měli svobodu vyjadřování a projevu lidi za nacistů resp. komunistů, přesně takovou bych přiznal nacistům nebo komunistům.
--- Ukončit citaci ---
A tím byste se stal jedním z nich, chápete?

eleazar:

--- Citace: leho kdy 19. Února 2009, 15:55:20 ---Nemají systémová opatření typu "check and balances", která prakticky znemožňují ustanovení jakékoliv totality

--- Ukončit citaci ---
Vysvětlete to prosím. nerozumím tomu, jak jsou USA podle toho chráněny proti ustanovení totality.

Vodník:
Ještě Vaderovi: nemyslím, že to má co dělat s mým pobytem v Holandsku - jen na tomto webu si přinejmenším Elazar a Max Blaustein myslí o tomto problému zhruba totéž, co já, a mám pocit, že oba bydlí v ČR.

leho:

--- Citace: eleazar kdy 19. Února 2009, 17:25:48 ---
--- Citace: leho kdy 19. Února 2009, 15:55:20 ---Nemají systémová opatření typu "check and balances", která prakticky znemožňují ustanovení jakékoliv totality

--- Ukončit citaci ---
Vysvětlete to prosím. nerozumím tomu, jak jsou USA podle toho chráněny proti ustanovení totality.

--- Ukončit citaci ---

Samozřejmě nic není 100%-ně neprůstřelné, ale americká demokracie má nejdokonalejší systémovou ochranu proti totalitě zabudovanou ve svém systému jako žádná jiná na světě. K bližšímu pochopení si asi budete muset poslechnout už zmíněnou přednášku profesora Vojtěcha Cepla na toto téma v pořadu ČR 6 "Člověk a demokracie" vysílané někdy koncem minulého roku nebo začátkem roku tohoto. Jak jsou USA chráněny a vysvětlit principy americké demokracie a jak se zásadně liší od demokracie britského typu se skutečně nedá napsat v jednom nebo dvou odstavcích, ale pokusím se alespoň poskytnout reference k dalšímu studiu. Psal jsem o Šaranském a jeho knížce "Obhajoba demokracie", což by měla být velmi povinná četba a rozhodně jeho další knížka je rovněž zajímavá a inspirující, kterou jsem četl v Angličtině, se jmenuje "Fear no Evil", kde popisuje svůj příběh sovětského disidenta a začátek jeho politického působení v Israeli. Moderní americká historie prošla několika těžkými zkouškami a obstála v nich pokaždé bez vážných následků a spíše bych řekl, že naopak, se stala silnější a o něco dokonalejší. Podle mě tyto zkoušky byly tři: Po I. Světové válce, kdy i v USA byl velký tlak komunistů (byli deportováni do sovětského Ruska), poté ve 30. letech opět tlak komunistický a ještě k tomu nacistický - dnes nikdo už nemluví o hajlujících hnědokošiláčích v ulicích New Yorku a po II. Světové válce opět velmi silný tlak komunistů a sovětských agentů, kteří pronikli do nejvyšších vládních funkcí (poradce prezidenta Roosevelta Alger Hiss, například; sovětské agenty možno si najít na webu CIA na stránkách Venona Project). Co se týče sovětských agentů v USA po válce a že se nejednalo o nějaké honění čarodějnic je možno rovněž dohledat v patřičné literatuře, nedávno vyšla kniha od M. Stantona Evanse "Blacklisted by History" o senátorovi Joe McCarthym a samozřejmě Venona projektu je věnována knížka "The Venona Secrets" od Herberta Romersteina and Erica Breindela. Hmm, nějak jsem se dostal k úplně jinému tématu, ale možná ne tak docela a řekl bych, že četba této literatury umožní pochopit moderní historii tak jak se skutečně stala bez velkých filtrů a rovněž pochopit principy moderní demokracie...

PS: Zmíněné "Check and Balances" spočívají ve třech odvětvích systému vlády: exekutiva, jurisdikce a větev zákonodárná, které jsou na sobě nezávislé. V americkém systému například není možné aby člen exekutivy byl zároveň členem zákondárné větve, jak je v britském (a samozřejmě) českém systému uzákoněno...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi