Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Koho byste volili? BLESKOVKA
zoom:
Obavam se, ze ani dva roky nebudete muset cekat, Netaniahu prave rekl, ze veri v rozsahlou koalici, Likud, Avoda, Kadima a Lieberman. Neumim si to predsatavit a Mafdal - tedy novy Mafdal se boji, ze neziskaji ani jeden mandat. Jedina pozitivni zprava k zitrejsim volbam je, ze podle predpovedi meteorologu ma prset.
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 9. Února 2009, 22:10:59 ---Obavam se, ze ani dva roky nebudete muset cekat, Netaniahu prave rekl, ze veri v rozsahlou koalici, Likud, Avoda, Kadima a Lieberman. Neumim si to predsatavit a Mafdal - tedy novy Mafdal se boji, ze neziskaji ani jeden mandat. Jedina pozitivni zprava k zitrejsim volbam je, ze podle predpovedi meteorologu ma prset.
--- Ukončit citaci ---
Netanjahu se tímhle nikdy netajil. Jen to zopakoval. A pročpak chce velkou koalici? Aby si mohl dělat co chce...
Uvědomme si, že z těch 4 stran je Likud nejpravicovější. Lieberman sice verbálně útočí na Araby, ale otevřeně hlásá Palestinský stát a v podstatě mu jde jen o etnicky co nejhomogennější židovský Izrael. Golany klidně odepíše, převážně arabské čtvrti Jeruzaléma také.
Celé to ukazuje na jediné: Likud NENÍ pravicová strana. Netanjahu dělá totéž, co udělal Šaron - lže s tím, že po volbách nebude nikdo, kdo by mu to mohl účinně omlátit o ústa.
Nový Mafdal si zavařil tím, že nezaujal jasný postoj k Judeji, Samaří.
Eva:
Scoolie, neprichadza do uvahy ze by Izrael do 2 rokov Golany vratil. Ak by k tomu malo prist, mozme vymazat Izrael. Som vsak presvedcena ze na Izrael bude natlak z Ameriky aby sme sa posadili a rokovali zo Syriou. Vyhnut sa tomu nebude dat. Preto sa mi zda ze kombinacia koalicie z 2-3 skupin (Avoda+Kadima)snad aj Likud, by bolo momentalne najidealnejsie.
Scooolie:
Magdo, já neříkám, že si mi to líbí. Já říkám, že k tomu dojde.
K jednání se Sýrií Izrael nebyl Spojenými státy nucen. Naopak, USA chtěly dlouho Sýrii izolovat a Olmert opakovaně žádal o souhlas s jednáními. Američané nakonec souhlas dali.
Velká koalice bude mít zásadní výhodu - nikdo se proti ní nedokáže postavit. Zatímco vratkou vládu by bylo možné pro případ, že by se chtěla Golan vzdát, svrhnout, u velké koalice to nebude možné. Velká koalice je jistota stability - a toho, že si prosadí vše, co si zamane.
Opravte mě - ale ona je Avoda a Kadima proti předání Golan Sýrii?
Eva:
Petahyah, vydieranie=katastrofa, a to robia male strany.
Lud si neuvedomuje aku chybu robi ked voli male strany. Priklad su "strana penzistov", ktori velmi zlyhali. Sluby slubovali a nic nedosiahli.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi