Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Koho byste volili? BLESKOVKA
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 23. Února 2009, 15:34:53 ---A ja chci vsechny ctyri svoje sestrenice !!! Hned mi to povolte a dejte mi vyhody...
--- Ukončit citaci ---
Odstěhujte se do Izraele a staňte se mohamedánem a možná Vám projdou všechny ty čtyři sestřenice. ;D
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 23. Února 2009, 13:26:26 ---Scooolie: je to otázka míry a hranic. Myslím, že v principech jsme za jedno, ale lišíme se v jejich applikaci. Já si myslím, že se nejedná o zvýhodnění (v tomto případě např. homosexuálního páru), nýbrž o odstranění diskriminace tohoto páru, což není totéž. Jestliže byste nechal homosexuály, "ať si spolu v soukromí klidně žijou", ale nezabezpečil jim takové záležitosti, jako dědictví, důchod (i vdovský) atd., tak je prostě v klidu nenecháváte, je mi líto, ale diskriminujete je - za to, že se narodili tak, jak se narodili.
--- Ukončit citaci ---
Zvýhodnění a diskriminace jsou dvě strany jedné mince. Pokud někoho zvýhodníte, tak zcela automaticky tím diskriminujete ty, které nezvýhodníte. Takže je-li zvýhodněna rodina, pak samozřejmě to mohou všichni, kdo nežijí v rodinné vztahu muže a ženy považovat za diskriminaci. Například homosexuálové nebo lidé žijící osaměle.
Ano, jsou lidé,kteří svojí přirozeností -tím, jak se narodili - prostě nepotřebují žít v páru. Žijí buď sami anebo naopak střídají partnery tak, že nemají žádnou chuť zakládat rodinu. Jak se tito lidé liší od homosexuálů? Vždyť i oni mají vrozeno, že rodina pro ně není cíl, k němuž by je to táhlo. Budeme tedy zvýhodňovat/odstraňovat diskriminaci i u těchto lidí?
Ve skutečnosti je to tak, že diskriminace (tj. česky "rozlišování") je pojem hodnotově neutrální. Bude to jistě překvapivé, ale je diskriminace nepřijatelná, stejně jako přijatelná. Pokud při zkouškách na VŠ neuspěje uchazeč s mizernými znalostmi, pak byl jistě diskriminován - kvůli své neznalosti, která může být nejen důsledkem lenosti, ale i vrozené absence dispozic ke studiu. Nebyla-li jako modelka zaměstnána nepohledná dívka, pak byla jistě také diskriminována - kvůli z velké části vrozeným dispozicím.
A nyní k rodině. Tam dochází k oprávněné diskriminaci všech, kdo v rodině nežijí. Oprávněné proto, že zvýhodnění rodiny proti všem ostatním formám soužití či nesoužití je dáno právě tím, že rodina je přirozené místo k rození a výchově dětí. Dětí, které jsou budoucností společnosti, zajišťují její biologické přežití i ze svých budoucích daní budou živit generaci svých rodičů, až budou staří. Právě proto je rodina podporována a protože tuto funkci neplní nic jiného tak dobře, je to podpora oprávněná.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 23. Února 2009, 15:56:08 ---
--- Citace: Vader kdy 23. Února 2009, 15:34:53 ---
--- Citace: Vodník kdy 23. Února 2009, 13:26:26 ---Scooolie: je to otázka míry a hranic. Myslím, že v principech jsme za jedno, ale lišíme se v jejich applikaci. Já si myslím, že se nejedná o zvýhodnění (v tomto případě např. homosexuálního páru), nýbrž o odstranění diskriminace tohoto páru, což není totéž. Jestliže byste nechal homosexuály, "ať si spolu v soukromí klidně žijou", ale nezabezpečil jim takové záležitosti, jako dědictví, důchod (i vdovský) atd., tak je prostě v klidu nenecháváte, je mi líto, ale diskriminujete je - za to, že se narodili tak, jak se narodili.
--- Ukončit citaci ---
OMG a kdyz spolu bude zit bratr, sestra a teta, tak jim taky date duchod, davky, dedictvi a vasi duchovni podporu ? A kdyz ne, bude to diskriminace ?
A ja chci vsechny ctyri svoje sestrenice !!! Hned mi to povolte a dejte mi vyhody...
--- Ukončit citaci ---
Nevím, jestli je soužití se sestrou/tetou legální. Bylo by třeba zjistit, od kterého stupně jsou příbuzenské svazky povoleny. Homosexuální soužití legální je, nedá se nic dělat.
--- Ukončit citaci ---
Teď jste Vodníku argumentačně mimo mísu. My se přece nebavíme o tom, co je legální a co ne. Ale o tom, co je správné a co ne. Znamená snad Vaše vyjádření, že považujete za správné vše, co je legální? To doufám ne.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 24. Února 2009, 00:48:14 ---Teď jste Vodníku argumentačně mimo mísu. My se přece nebavíme o tom, co je legální a co ne. Ale o tom, co je správné a co ne. Znamená snad Vaše vyjádření, že považujete za správné vše, co je legální? To doufám ne.
--- Ukončit citaci ---
Vazeni pratele, hlasi se vam vas oblibeny komentator rav Shilotka, znamy spise jako Flamewarmaker.
Scooolie vbiha do areny, pro vas, kteri nemate moznost ho videt, je oden v modrocervene kombineze s velkym zlutym "S" (jako Scooolie) na hrudi a cervenou plastenkou. Pravou rukou za zady pevne svira stary rezavy bagr.
A uz prichazi Vodnik, nevidano, ma na sobe bezvadne padnouci brcalove zeleny oblek od Armaniho, v rukou nesvira nic, neb veri, ze jde o legalni a demokratickou schuzku politickeho razeni. V tom mu dochazi, ze svoji predchozi argumentaci prepiskl, protoze kdyz odpovi "Ano, brekeke", dostane od Scooolieho rezavym bagrem, mozna mu bude do tvare vmetnuto nejake to osklive kacatko. Byl by totiz svym postojem (hodnym odpalovace bagru a kacatek) za to, ze potraty jsou jak legalni, tak spravne ci moralni, coz dovede Scooolieho rozbesnit asi jako Reagana smlouva SALT. Vodnik stale vaha, kdyz odpovi "Ne, brekeke", zrekne se casti svych predchozich nazoru a Scooolie hromovladny zaduni "Nu vot !"...
Jak to dopadne, jak toto jen dopadne ? Dopadne na Vodnika bagr ci kacatko ? Budeme si muset pockat na Vodnikovo vyjadreni personlich, jeho vlastni vyjadreni v teto divoke a krute RPG (ne kolego Tomsiku, nemyslim RPG ale RPG), kde kazdy hraje sam za sebe.
Loucim se s vami z komentatorskeho stanoviste a preji krasny zasnezeny den. Pokud zapadneme, jiste prispecha Scooolie se svym bagrem.
Vader:
A propos, blahopreji Vodnikovi k dosazeni ranku "Nestor". Dokazal tim, ze na nase forum patri, at si kdo chce co chce rika.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi