Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (20/50) > >>

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy 30. Ledna 2009, 08:05:34 ---Začnu z jiné strany: každoročně se celosvětově i lokálně pořádají akce (Auschwitz, Terezín, Pinkasova synagoga) za účelem, aby se nikdy nezapomnělo na šoa. Popírači šoa v podstatě (kromě přímého záměru historicky zpochybnit šoa) nepřímo svými negacemi sledují protichůdný záměr: usilují o to, aby se šoa dostala do sféry zapomnění. Jakkoliv se formálně papež distancuje od výroků Williamsona, jeho rehabilitací defacto napomáhá někomu, kdo usiluje o zapomenutí šoa, eo ipso tímto rozhodnutím papež sám napomáhá zapomenutí šoa. To je succus věci. Nějaké rituální tanečky kolem lefebvristů apod. – to je církevní interní bordel, který nás nezajímá.
Čili: pokud trvale usilujeme o nezapomenutí šoa, měli bychom se názorově identifikovat s těmi, kdož se cítí bytostně uraženi postojem pontifikátu, tolerujícího snahy o zapomenutí (a hlavně o zpochybnění) šoa a kdož vyjádřili své pobouření zcela legitimním přerušením styků. Snad se tím chtělo pontifikátu říci: Ve světle tohoto rozhodnutí se jeví vaše různé ekumenické hrátky i různé interreligiózní konference jako licoměrnost a pokrytectví - a až si to ujasníte (třeba za dalších 400 let), můžeme se znovu začít stýkat. My židé jsme pro vás křesťany vaším permanentně špatným svědomím.

Tak. :P

Gut šabes lekulam!

:)

gv

--- Ukončit citaci ---

Uffff.... Gugi, vy snad nečtete...

Takže:
1) nejde o žádnou rehabilitaci, ale o zrušení exkomunikace
2) o zrušení exkomunikace bylo rozhodnuto dříve než vyšla ve známost Williamsonova promluva pro TV
3) důvodem uvalení exkomunikace a jejího zrušení  nebyly žádné Williamsonovy názory na šoa, ale odbojnost Bratrstva ve věci svěcení kněží
4) jestli si myslíte, že nějakým přerušením styků více ztratí Vatikán, než Rabinát, pak se šeredně pletete - stačí, aby Vatikán nahlas prohlásil, že trvá na internacionalizaci Jeruzaléma a na izraelském ministerstvu zahraničí  propukne průjmová kolika a telefony budou horké, jak bude izraelský velvyslanec, premiér a prezident prosit o možnost jednání s papežem (právě styky mezi Vatikánem a Rabinátem brání příklonu Vatikánu na arabskou stranu, který by byl přirozený - drtivá většina křesťanů na BV jsou přece Arabové)
5)  jestli vás nezajímají vnitřní katolické věci (na což máte samozřejmě právo), tak se k nim nevyjadřujte a omezte se jen na věci jiné - nutno připomenout, že zrušení exkomunikace JE RYZE náboženskou věcí, do kterého - při vší úctě ke komukoliv - žádnému nekatolíkovi VŮBEC nic není
6) Možná to zní provokativně, ale je to tak - Vy Židé jste drtivé většině křesťanů zcela ukradeni. Opravdu. Stejně jako se průměrný žid nestará o křesťany, tak se průměrný křesťan nestará o židy. Holocaust neprováděli křesťané, naopak jich hodně skončilo tak, jako Židé. A vezmu-li to osobně - já špatné svědomí rozhodně nemám. Nemám proč. Nic jsme neudělal, ani moji předci ne. Nikomu nic nedlužím, kromě Pána  :)

gvodrazka:
 ;D
Dear Scooolie, ale čtu a velmi, velmi pozorně. ;D

1. Pozor, já neříkám, že W. byl rehabilitován (což je můj obecnější a pracovní název  pro "zrušení exkomunikace") pro své názory na šoa. Já jsem rozčilen, že byl rehabilitován přestože popírá šoa (tím se stává trestně odpovědným v řadě států), což se domnívám, je luxus, který si ŘKC nemůže dovolit.

2. Vůbec nehodlám řešit, kdo ztratí více přerušením styků. Prostě je to zásadní rozhodnutí. BTW: říkáte: ..."drtivá většina křesťanů na BV jsou přece Arabové"... A já zase kontruji, že drtivá většina Arabů na BV jsou muslimové... :P
Nikdo z nás nemá v úmyslu předepisovat B16, jak má rozhodovat. Je to jeho rozhodnutí. Proti každému šachovému tahu, (který spadá do výhradní ingerence hráče) existují logické protitahy, které pro změnu spadají do výhradní ingerence protihráče. A tím je snad řečeno vše.

3. K vnitrocírkevním záležitostem se rovněž nehodlám vyjadřovat a ani jsem nikdy nepociťoval potřebu (malou i velkou) se k nim vyjadřovat - vyjadřuji se jen k tomu, co z těchto záležitostí přečuhuje a zasahuje do naší sféry - a tou je šoa.

3. Zajisté je rehabilitace legitimním rozhodnutím ponitifikátu a nikdo se do něj nemontuje. Zajisté přerušení styků ze strany Harabanut HaRašit LeJisrael je legitimním rozhodnutím a není to projev toho, že bychom se do věcí Vatikánu "montovali". Je to logická (byť velmi nevrlá a ostrá) reakce.

4. Rád slyším, že křesťané "dlabou" na židy. Všechno co opravdu židé chtějí je jen, aby jim nežidé dali pokoj a opravdicky se o ně nestarali.

5. Vůbec to nebylo myšleno osobně - ale přesto jsem rád, že se cítíte být člověkem s čistým svědomím. Proto Vám kynu s pozdravem Happy weekend! :)

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 30. Ledna 2009, 10:29:41 ---Mohu tedy vědět, proč ta nesmyslná nenávistná kampaň proti B16?

--- Ukončit citaci ---

viz vyse

--- Citovat ---Pokud jsou ti katolické věroučné věci ukradené, pak je mi záhadou z čeho vyvozuješ radikální soudy o tom, jak byl JP2 vynikající a jak je proti němu B16 strašný...

--- Ukončit citaci ---

Je i rozmer lidsky. Matka Tereza mi byla veroucne naprosto cizi, ale ostatnim pomahala snad i na toalete. JP v. 2.0 se taky hodne snazil.

--- Citovat ---To bereš podle nějaké ankety v Bravu? Psali to v Cosmopolitanu, že JP2 měl víc trendy účes? Opravdu nechápu, co jiného by mělo být měřítkem k hodnocení papeže, než jeho věroučné názory...

--- Ukončit citaci ---

a) tvoje casopisy ti ze schranky neberu, nevim, co se tam pise o JP v. 2.0 vs. B-16
b) lidsky a politicky (je to prece monarcha a hlava statu !) rozmer, viz vyse

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 30. Ledna 2009, 10:31:56 ---Takže ho prostě nenávidíš zcela nesmyslně a iracionálně. Fajn. Tak já se přidám a zkusím také nějakou podobnou perlu: "Hnusí se mi rabi Lau!"
A co se důvodů týče, tak a) je nebudu ventilovat, b) nemusím mít racionální důvod.

--- Ukončit citaci ---

Az se nekdy v budoucnu naucis cist, vysvetlim ti, jaky je rozdil mezi hnusenim se a nenavisti.

--- Citovat ---Už cítíš, jaká je to pitomost pronášet takovéhle výroky?

--- Ukončit citaci ---

Ne. Chces me poucit ?

Vodník:
Ad Vader: lidsky a politicky má JPII vůči pravoslavnému světu máslo na hlavě. Aktivní misie v tradičně pravoslavných zemích (jasně, není to zakázané, ale když se odvoláváte na lidskost - nedělá se to!), politická podpora tažení proti Srbsku, které páchalo tzv. "mezinárodní společenství" buď přes proxy (chorvatští ustaši nebo Bin Ládinovi mudžaheddíni v B&H) nebo přímo (bombardování Jugoslávie na podporu separatistických terroristů v Kosovu).

Zajímavé, jak vy, židé, tlačíte na římské katholíky/papeže, aby se distancovali od něčeho, s čím nemají nic společného (tj. holokaust), zatímco bestiální genocida Srbů byla prováděna s vědomím a podporou Vatikánu (např. františkány v Jasenovacu) takovým způsobem, že kdyby mi dali na výběr, tak běžím bez zástávky do Auschwitzu a úpěnlivě tluču na dveře plynové komory, aby mě pustili dovnitř i s celou rodinou! >:( Ante Pavelić se těšil ochraně ŘKC ještě dlouho po válce a to nevím o tom, že by nějaký Himmler dostal od svých milých SS jako dárek koš lidských očí! :(

A vy se pohoršujete nad tím, že B16 zrušil exkommunikaci biskupů, z nichž jeden věří tomu, že Židů za války zahynulo míň... ::) ???

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi