Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 29. Ledna 2009, 22:18:25 ---Přijde mi naprosto absurdní předhazovat B16 to, že v nacistické diktatuře ve věku 14 let vstoupil do HJ, zatímco se na tomto fóru hájí jako "mladistvá nerozvážnost" Pavel Kohout - kovaný bolševik opěvující Stalina...
--- Ukončit citaci ---
Do te debaty jsem se slovem nezapojil, a jeho neomlouvam. Tak me nech dstit siru tady a ted.
--- Citovat ---pomíjíš základní věc: Ratzinger stál v době pontifikátu JP2 v čele Kongregace pro nauku víry.
--- Ukončit citaci ---
No jooo, proto ho tak milujes, kdyz byl vrchni inkvizitor. Jmenuje se tak ted inkvizice, ne ? A co se katolicko-veroucnych veci tyce, tak ty jsou mi ukradene jako souseduv trabant.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 29. Ledna 2009, 22:18:25 ---K tomu PS: Kromě toho, že do seriozní debaty mícháš nějaké své dojmy, odvozené zřejmě z vizuálních vjemů (či kdo ví čeho)...
--- Ukončit citaci ---
O vzhled ci gesta nejde. Jak jsem psal uz drive, proste mi strasne vadi. A az se zeptas "proc", a to ty se zeptas, tak ti odpovim, ze a) mam sve duvody, ktere nebudu ventilovat, b) nemusim mit racionalni duvod k tomu, aby se mi nekdo hnusil.
gvodrazka:
Začnu z jiné strany: každoročně se celosvětově i lokálně pořádají akce (Auschwitz, Terezín, Pinkasova synagoga) za účelem, aby se nikdy nezapomnělo na šoa. Popírači šoa v podstatě (kromě přímého záměru historicky zpochybnit šoa) nepřímo svými negacemi sledují protichůdný záměr: usilují o to, aby se šoa dostala do sféry zapomnění. Jakkoliv se formálně papež distancuje od výroků Williamsona, jeho rehabilitací defacto napomáhá někomu, kdo usiluje o zapomenutí šoa, eo ipso tímto rozhodnutím papež sám napomáhá zapomenutí šoa. To je succus věci. Nějaké rituální tanečky kolem lefebvristů apod. – to je církevní interní bordel, který nás nezajímá.
Čili: pokud trvale usilujeme o nezapomenutí šoa, měli bychom se názorově identifikovat s těmi, kdož se cítí bytostně uraženi postojem pontifikátu, tolerujícího snahy o zapomenutí (a hlavně o zpochybnění) šoa a kdož vyjádřili své pobouření zcela legitimním přerušením styků. Snad se tím chtělo pontifikátu říci: Ve světle tohoto rozhodnutí se jeví vaše různé ekumenické hrátky i různé interreligiózní konference jako licoměrnost a pokrytectví - a až si to ujasníte (třeba za dalších 400 let), můžeme se znovu začít stýkat. My židé jsme pro vás křesťany vaším permanentně špatným svědomím.
Tak. :P
Gut šabes lekulam!
:)
gv
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 30. Ledna 2009, 04:20:36 ---
--- Citace: Scooolie kdy 29. Ledna 2009, 22:18:25 ---Přijde mi naprosto absurdní předhazovat B16 to, že v nacistické diktatuře ve věku 14 let vstoupil do HJ, zatímco se na tomto fóru hájí jako "mladistvá nerozvážnost" Pavel Kohout - kovaný bolševik opěvující Stalina...
--- Ukončit citaci ---
Do te debaty jsem se slovem nezapojil, a jeho neomlouvam. Tak me nech dstit siru tady a ted.
--- Citovat ---pomíjíš základní věc: Ratzinger stál v době pontifikátu JP2 v čele Kongregace pro nauku víry.
--- Ukončit citaci ---
No jooo, proto ho tak milujes, kdyz byl vrchni inkvizitor. Jmenuje se tak ted inkvizice, ne ? A co se katolicko-veroucnych veci tyce, tak ty jsou mi ukradene jako souseduv trabant.
--- Ukončit citaci ---
Když se vrátím k tématu: B16 výrok Williamsona odsoudil a distancoval se od něj. Odsoudilo a distancovalo se i Bratrstvo. Mohu tedy vědět, proč ta nesmyslná nenávistná kampaň proti B16?
Pokud jsou ti katolické věroučné věci ukradené, pak je mi záhadou z čeho vyvozuješ radikální soudy o tom, jak byl JP2 vynikající a jak je proti němu B16 strašný... To bereš podle nějaké ankety v Bravu? Psali to v Cosmopolitanu, že JP2 měl víc trendy účes? Opravdu nechápu, co jiného by mělo být měřítkem k hodnocení papeže, než jeho věroučné názory...
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 30. Ledna 2009, 07:47:54 ---
--- Citace: Scooolie kdy 29. Ledna 2009, 22:18:25 ---K tomu PS: Kromě toho, že do seriozní debaty mícháš nějaké své dojmy, odvozené zřejmě z vizuálních vjemů (či kdo ví čeho)...
--- Ukončit citaci ---
O vzhled ci gesta nejde. Jak jsem psal uz drive, proste mi strasne vadi. A az se zeptas "proc", a to ty se zeptas, tak ti odpovim, ze a) mam sve duvody, ktere nebudu ventilovat, b) nemusim mit racionalni duvod k tomu, aby se mi nekdo hnusil.
--- Ukončit citaci ---
Takže ho prostě nenávidíš zcela nesmyslně a iracionálně. Fajn. Tak já se přidám a zkusím také nějakou podobnou perlu: "Hnusí se mi rabi Lau!"
A co se důvodů týče, tak a) je nebudu ventilovat, b) nemusím mít racionální důvod.
Už cítíš, jaká je to pitomost pronášet takovéhle výroky?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi