Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (11/50) > >>

Vodník:

--- Citace: sad kdy 29. Ledna 2009, 14:51:15 ---v tomto pripade se vsak zrejme schyluje k procesu, jenz se bude tykat nejenom rimskych katoliku (a katoliku, kteri jsou s Rimem v unii), proto myslim, ze by se o soucasne deni mel zajimat kazdy trochu soudny clovek bez ohledu na vyznani.
--- Ukončit citaci ---
Vážená sad, "zajímat se o..." neznamená "zasahovat do..."

Hezký den!

sad:
Vazeny Vodniku,
zda se Vam, ze do behu veci zasahuji? A jak? Diskusi na tomto foru?

Nebo snad mluvite o Vrchnim rabinatu? Preruseni styku s Vaticanem vnimam jako konec zmineneho ekumenismu "za kazdou cenu".

Nebo snad mate na mysli neco zcela jineho? Mohu vedet co konkretne?

Dekuji.

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 29. Ledna 2009, 11:10:02 ---
--- Citace: Vader kdy 29. Ledna 2009, 00:52:02 ---
Mlady a blby.

--- Ukončit citaci ---

Tohle myslíš vážně?
Mimochodem - jak "mladý blbý". Členství v HJ bylo povinné a trestem byl koncentrák.

--- Ukončit citaci ---

To myslim vazne. Mlady a blby je bezne uzivany vyraz pro "nemit rozum". Vetu "to jsem byl jeste mladej a blbej" slychavam od mnoha lidi dnes a denne. Nicmene clenstvi v HJ povinne nebylo, proto je pod fotkou muj popis "mlady a blby".

Elazar:

--- Citace: petahyah kdy 29. Ledna 2009, 14:43:30 ---
--- Citace: Elazar kdy 29. Ledna 2009, 12:24:17 ---Ne, nechápete mě dobře.  ;)  I když, pravda, před takovým jedním tisícem let bych souhlasil, že muslimská nadvláda je (někdy a trochu) lepší než křesťanská.

Z mého pohledu je ideální Dár al-churja. V dnešní době vzhledem k většinovému postoji islámu k židům by muslimská nadvláda byla pro židy katastrofou srovnatelnou se středověkou Evropou - nebo možná i s WWII.

--- Ukončit citaci ---

Co to je Dár al-churja ? Je to něco jako Dar al-dharb

--- Ukončit citaci ---

Ne, spíš synonymum pro dár ad-dimukratíja, když už jste začal s tou arabskou teminologií.

--- Citace: sad kdy 29. Ledna 2009, 14:51:15 ---Domnivam se, ze nikdo neni prilis nadsen, pokud se mu jeho blizni smeje, pripadne jej lituje nebo se modli za zmenu jeho legitimniho nazoru, a tim legitimitu daneho nazoru zpochybnuje stave se do role nekoho osvicenejsiho (zdaleka se samozrejme nejedna pouze o neshody veroucne)...

--- Ukončit citaci ---

On je rozdíl mezi tím, když s domnívám, že JÁ mám pravdu (a tudíž ji ten druhý nemá) a když si řeknu, že mu tu pravdu do hlavy natluču a přivedu ho k ní, protože to je přece pro jeho dobro  ;) My se také modlíme za změnu uvažování těch, co nás pronásledují (ideologicky i fyzicky) a bylo by možné říct, že minimálně na tu ideologii mají právo. Rozdíl mezi demokracií s jasně vytčenými mantinely, bez oné politicky korektní ekumenické rektoskopii (ten výraz se mi velmi líbí) a středověkem je ten, že já si sice o víře těch druhých myslím svoje a pokud se mě někdo zeptá, tak to také řeknu, ale v žádném případě to pro mě není důvod je urážet nebo pronásledovat. Leč řada lidí mezi tím rozlišit nedokáže a od pomluv a urážek je k činům jen kousek. Proto také ten stav ideální demokracie nefunguje a budeme vždy jen tak tak balancovat mezi větším či menším zlem.

--- Citace: Vader kdy 29. Ledna 2009, 15:12:08 ---To myslim vazne. Mlady a blby je bezne uzivany vyraz pro "nemit rozum". Vetu "to jsem byl jeste mladej a blbej" slychavam od mnoha lidi dnes a denne. Nicmene clenstvi v HJ povinne nebylo, proto je pod fotkou muj popis "mlady a blby".

--- Ukončit citaci ---

Vader, pro někoho jako von jistě povinné nebylo. Co se podmínek členství týče, docela zajímavé údaje zde (byť za správnost bych ruku do ohně nedal):
https://en.wikipedia.org/wiki/Hitlerjugend#Membership

Vodník:

--- Citace: sad kdy 29. Ledna 2009, 15:10:49 ---zda se Vam, ze do behu veci zasahuji? A jak? Diskusi na tomto foru?...Nebo snad mate na mysli neco zcela jineho? Mohu vedet co konkretne?
--- Ukončit citaci ---
Tu petici a tlak lidí jako E. Wiessel a SWC. Diskutovat můžeme na tomto foru samozřejmě o čemkoli.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi